Mitä jääkaappisi sisältö kertoo sinusta? Ota selvää!

jääkaappi, nainen
Shutterstock

Onko jääkaapissasi vain valo vai onko se täynnä erilaisia ruoka-aineita? Katso, mitä jääkaappisi sisältö kertoo sinusta?

Oletko juhlija, fitness-tyyppi vai tyypillinen perheenäiti? Kurkista jääkaappiisi ja ota leikkimielellä selvää, voiko sen sisältö paljastaa persoonasi!

Jos jääkaapissasi on lähinnä valo...

Ammottaako jääkaappisi tyhjyyttään? Eikö siellä ole oikeastaan mitään tarpeita edes alkeellista välipalaa varten? Olet ihminen, joka elää hetkessä. Et turhia murehdi, etkä suunnittele mitään tuntia pidemmälle. Kun käyt ruokakaupassa, ostat vain asioita, joita haluat juuri sillä hetkellä. Et mieti, mitä voisit syödä vaikkapa aamupalaksi tai pitäisikö työviikkoon varautua vaikkapa lounastarpeilla. Käyt mieluummin ulkona syömässä kuin tekisit ruokaa alusta asti itse.

Mieti, hyötyisitkö edes pienestä suunnitelmallisuudesta. Voisit jopa säästää rahaa voidessasi unohtaa työpaikkaruokalan, kun suunnittelisit jo viikonloppuna, mitä voisit tehdä evääksi töihin. Entä jos sinulle tulee vieraita? Eikö olisi mukavaa, jos voisit loihtia jääkaapin sisällöstä jotain tarjottavaakin? Ei sillä, että ystäväpiirisi sitä sinulta odottaisi.

Jos jääkaappisi on täynnä erilaisia ruoka-aineita...

Jos jääkaappisi hyllyt pursuavat ruoka-aineita, etkä tiedä, mikä on vielä syötävää ja mikä ei, voisi päätellä, ettet ole kovin järjestelmällinen ihminen. Käyt kaupassa aina, kun mielesi tekee ja ostat hetken mielijohteesta uusia ruoka-aineita, vaikka edellisetkin ovat syömättä. Ei ole harvinaista, että jääkaapistasi löytyy pari viikkoa sitten vanhentunut jauhelihapaketti tai homeinen pallukka, joka joskus oli paprika.

Sinun kannattaisi ehdottomasti siirtyä tiukkaan viikkosuunnitelmaan. Tee ruokalista ja käy viikonloppuna kaupassa ostamassa koko seuraavan viikon ruokatarpeet. Keskellä viikkoa kaupassa käydessäsi voit täydentää jääkaapin sisältöä vaikkapa maidolla, mutta älä osta mitään ylimääräistä ja turhaa. Ja ihan alkuun voisit tyhjentää koko jääkaappisi ja siivota sen täydellisesti.

Jos jääkaapissasi on kaikki, mitä tarvitset...

Maitoa? Löytyy. Kananmunia? Löytyy. Lihaa? Löytyy. Tuorejuustoa? Löytyy. Vihanneksia? Löytyy.

Olet tyypillinen perheenäiti tai -isä. Et koskaan joudu tilanteeseen, jossa jääkaapistasi ei löytyisi päivällistarpeita – tai ylipäänsä mitään, mitä tarvitset. Hallitset täydellisesti arjen kaaoksen. Käyt kerran viikossa kaupassa ostamassa ruoka-aineita viikoksi eteenpäin ja yleensä se riittää. Joskus käyt täydentämässä ostoksia maidolla ja leivällä, mutta muutoin selviät viikonloppuna ostamillasi ruoilla. Suunnittelet etukäteen, mitä ruokaa teet ja säästät selvää rahaa, kun et joudu heittämään ruokaa koskaan roskiin. Hienoa!

Jos jääkaapissasi on lähinnä nestepitoisia tuotteita...

Viiniä? Löytyy. Siideriä? Löytyy. Olutta? Löytyy. Mehua ja limua? Löytyy.

Jääkaapistasi löytyy erilaisia pulloja ja tölkkejä, joskus myös eilispäivän pizzaa. Olet varautunut yllättäviin perjantai-illan rientoihin viinipulloin ja siideritölkein, mutta sinulta löytyy myös appelsiinimehua, jonka olet huomannut auttavan seuraavan aamun pahaan oloon. Sinulle on tärkeintä, että mikään ei estä juhlimistasi. Olet ystäväpiirisi bilehile ja kaverisikin tietävät, että sinulta löytyy tölkki jos toinenkin heillekin tarjottavaksi.

Niin hauskaa kuin juhliminen onkin, voisit panostaa myös terveelliseen syömispuoleen. Muistathan myös, ettei juominen tyhjään vatsaan kannata? 

Jos jääkaapissasi on lähinnä raejuustoa, rahkaa ja avokadotahnaa...

Jääkaapistasi ei löydy mitään epäterveellistä. Hyllyt ovat täynnä raejuusto- ja rahkapurkkeja, keitettyjä kananmunia, vihanneksia ja avokadotahnaa – oletkohan itsellesi vähän liian ankara?

Olet fitness-hirmu ja kehosi on temppelisi. Et juuri koskaan sorru mihinkään epäterveelliseen, sillä ruoka on sinulle pelkästään polttoainetta matkalla kohti entistäkin täydellisempää vartaloa.

Rentoudu edes joskus. Sinun ei tarvitse sortua kaikista epäterveellisimpiin ruokiin, mutta anna pienille kiusauksille periksi edes joskus. Maailmasi ei kaadu siihen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja