Mitä ihmettä, Dr. Oetker? Lapsille suunnattuja välipaloja myydään taskumattivanukkaina, joista voi nauttia "pieniä hörppyjä kerrallaan"

paulavanukas
Uudet Paula-vanukkaat on valmistajan mukaan pakattu kätevään, taskumatin muotoiseen pakkaukseen. Shutterstock, Dr Oetker

Dr. Oetker on kertonut lanseeraavansa markkinoille uuden välipalatuotteen, josta käytetty nimitys saattaa herättää kuluttajissa varsin erikoisia mielikuvia. Julkaisemassaan tiedotteessa valmistaja kuvailee lapsille suunnattua uutuutta termillä taskumattivanukas. 

Dr. Oetkerin Paula-vanukas on suosittu välipalatuote etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Tuttujen kylmähyllystä löytyvien tuotteiden rinnalle saapuu tänä keväänä uusi tulokas, helposti mukaan otettava välipalavanukas. 

– Kun vanukas otetaan aamulla mukaan koulureppuun välipalaksi, täytyy sen säilyä koko päivän. Nyt ei tarvita jääkaappia säilytykseen, kun vanukas säilyy avaamattomana koko kahdeksan tunnin päivän ajan, Dr. Oetkerin jälkiruokien tuotepäällikkö Petra Sundström kertoo.

Tuote on itsessään kätevä, mutta kummastusta herättää termi, jota valmistaja uutuudestaan käyttää. Dr. Oetkerin julkaisemassa tiedotteessa uudelleensuljettavassa välipalapakkauksessa myytävää tuotetta kutsutaan taskumattivanukkaaksi, josta voi nauttia pieniä hörppyjä kerrallaan.

– Taskumatin muotoiseen välipalapussiin pakattu vanukas nautitaan avattavan korkin kautta. Herkkuhetkiä voi nyt ripotella pitkin päivää, kun pakkauksen voi avata ja sulkea uudelleen ja uudelleen, tiedotteessa kerrotaan. 

"Ilmaisulla kuvasimme pakkauksen muotoa"

Taskumatti liitetään vahvasti alkoholiin, ja kyseisen termin käyttäminen lastenvanukkaiden kohdalla on varsin mielenkiintoinen valinta.

Näin Dr. Oetkerilta vastataan varsin erikoiseen termivalintaan.

– Kyse on tuotteesta, joka on pakattu uudenlaiseen pakkaukseen. Tämän tyyppisistä pakkauksista on joissain yhteyksissä käytetty nimeä välipalapussi. Ilmaisulla kuvasimme pakkauksen muotoa. Sisältö on herkullista suklaalle ja vaniljalle maistuvaa vanukasta, Sundströn kommentoi Makuja.fi:lle. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!