Mitä helteellä kannattaa syödä? Poimi vinkit

shutterstock_156968342
Shutterstock

Helteellä ruokaa ei välttämättä tee mieli samaan tapaan kuin normaalisti, mutta veden juonnin ohella myös ruokailuun on syytä kiinnittää huomiota – myös silloin, kun kuumus on viedä huomion.

Am New York -sivusto kokosi yhteen ruokia, jotka maistuvat myös hellesäällä – ja parhaimmillaan viilentävät oloa. Poimi vinkit aurinkoisten päivien kauppalistalle!

Mausteiset ruoat

Kun ruoassa on paljon mausteita, saattaa se aiheuttaa hikoilua. Tästä huolimatta mausteisen ruoan syöminen helteellä voi olla hyväksi, sillä hikoilu viilentää kehoa.

Jäähilejuomat

Harva herkku maistuu helteellä yhtä hyvältä, kuin klassinen jäähilejuoma. Jäähilejuomassa on myös se hyvä puoli, että sen mukana tulee nautittua nesteitä – ja kämmenetkin pysyvät viileinä hetken aikaa.

Vesipitoiset vihannekset ja hedelmät

Koska nesteytys on helteellä ensisijaisen tärkeää, kannattaa helteellä kiinnittää huomiota siihen, että myös vihannesten ja hedelmien muodossa tulee nautittua vettä. Tästä syystä esimerkiksi vesimeloni, tuoreet herneet, ananas ja kurkku ovat helteellä oivaa välipalaa.

Jäätelö

Monelle olennainen osa hellepäivää on rauhassa nautittu jäätelö, eikä turhaan, sillä herkullisen maun lisäksi jäätelö myös viilentää hetkellisesti.

Lähde: Am New York

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja