Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mitä eroa kermaviilillä, smetanalla ja ranskankermalla oikeasti on? Vastaus saattaa yllättää

0:16Suomalaiskaupat ovat keksineet sijoittaa oleellisen tuotteen sipsihyllyn kupeeseen
Julkaistu 06.01.2020 14:06

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tunnetko sinä jo hapankermatuotteiden eron? Kermaviili, ranskankerma ja smetana ovat periaatteessa yksi ja sama tuote, vain eri rasvapitoisuuksilla.

Kermaviili, ranskankerma ja smetana ovat miedosti hapatettuja valmisteita, joita käytetään ruoanvalmistukseen, leivontaan ja sellaisenaan lisäkkeinä esimerkiksi keittoihin ja kasvisruokiin.

Lue myös: Kuva kiteyttää neronleimauksen: Simppeli muutos kaupan sipsihyllyllä saa miettimään, miksi näin ei ole tehty aina 

Tuotteiden rasvapitoisuus vaihtelee 12 – 42 prosentin välillä. Rasvapitoisuus määrittää myös sen, millaiseen ruoanlaittoon ne parhaiten sopivat. 

Kermaviili:

Kermaviili sisältää yleensä noin 12 prosenttia rasvaa. Kermaviilistä on kuitenkin olemassa myös kevyempiä versioita kaupan hyllyillä. Kermaviili sopii parhaiten erilaisiin kylmiin kastikkeisiin ja dippeihin. Sitä voi käyttää myös erilaisten piirakoiden täytteissä. Kermaviili kestää siis kuumentamista. 

Smetana:

Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio ja se sisältää yli 40 prosenttia rasvaa. Smetana kestää pidempää kuumennusta hyvin. Smetanaa voi myös vaahdottaa ja pursottaa. 

Smetana sopii mainiosti pitkään haudutettaviin pata- ja uuniruokiin.  Smetanaa käytetään monissa venäläisen ruokakulttuurin klassikoissa, kuten stroganoffissa, borssikeitossa ja blineissä. 

Ranskankerma:

Creme fraiche eli ranskankerma viimeistelee esimerkiksi keitot, pastat ja piirakat täyteläisen makuisiksi. Ranskankermaa löytyy sekä täysirasvaisena (noin 28 prosenttia rasvaa) että kevyempinä vaihtoehtoina. Ranskankerma ei kestä pitkää kuumennusta.

Lähteet: Valio, Arla, Ruokatieto,

Lue myös: Valkosipuli vai Ranch? Taffel ja Estrella paljastavat suosituimmat dipit – suomalaisilla sipsidippaajilla yksi oleellinen ero muuhun maailmaan

Lisää aiheesta:

Mitä eroa on tuorejuustolla ja mascarponella?K-ryhmä listasi neljä erikoistuotetta, joista et välttämättä ole kuullutkaan: "Tulevaisuudessa kesän uudet perunat ja silli voidaankin tarjoilla osterinlehden kera"Oikea proteiinipommi! 7 nerokasta tapaa hyödyntää kreikkalaista jogurttia – näitä et ole vielä kokeillut Tiedätkö, mitä ruokakerma sisältää? Tässä asiassa suurella osalla suomalaisista menee metsäänKokkien rakastama hittirasva, jota sinunkin täytyy kokeilla: Supervoi, joka päihittää oliiviöljyn ja tekee ruoasta täydellistäKreikkalaista vai turkkilaista – miten maustamattomat jogurtit oikeasti eroavat toisistaan?
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 2.11.17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 2.11.09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"