Huikea miljoonamyynti: Tässä ovat Suomen suosituimmat pakastepizzat!
Mozzarellaa, kinkkua, ananasta, salamia ja pepperonia. Nämä täytteet maistuvat suomalaisille pakastepizzoissa.
Yksi suomalaisten suosikkipakastepizzoista on kasvispizza. Ristorante-sarjan Pizza Mozzarella yltää hurjaan, yli miljoonan kappaleen vuosimyyntiin.
– Dr. Oetker Ristorante-pizzoja myydään vuosittain reilut viisi miljoonaa kappaletta Suomessa, menevintä mozzarella-makua yksistään yli miljoona kappaletta, kertoo Dr. Oetker Suomen myyntipäällikkö Mervi Pennanen.
Suosikit:
Dr. Oetker: Ristorante Pizza Mozzarella
Grandiosa: Grandiosa Superiore for Meat Lovers
Apetit: Hawaii Twin & Papa Dennis Rafkin Hawaii
Rainbow: Salami
Lidl: Salami ja kinkku
– Ristorante-sarja on täysin ylivoimainen sekä myynnin volyymissa että arvossa mitattuna.
Mozzarellan jälkeen Ristorante-pizzoista seuraavaksi suosituimmat ovat Salame, Hawaii, Tonno, Salame Mozzarella Pesto sekä Vegetale. Yhteensä Ristorante-pizzaperheestä löytyy 18 erilaista makuvaihtoehtoa.
Lihaisat vaihtoehdot maistuvat myös
Ristorante-sarjan jälkeen toiseksi suosituimpia Dr. Oetkerin pizzoja ovat perhekokoiset Rusticat, joiden suosio kasvaa Pennasen mukaan hyvää vauhtia.
– Rustican suosituin maku on Pepperoni Calabrese. Toiseksi tulee 4 Cheese.
– Lisäksi meillä on markkinoilla premium-brändejä, kuten Casa di Mama -sarja, josta suosituin maku on Pepperoni Salame ja toiseksi suosituin Salame Extra Piccante.
Grandiosalla yksi huippusuosikki
Grandiosan pakastepizzoista myydyin on lihaisa vaihtoehto.
– Suosituin Grandiosa-pakastepizza on Grandiosa Superiore for Meat Lovers, jota myymme noin miljoona kappaletta vuodessa, kertoo Emma Vironmäki Orkla Foodsilta.
Pizza sisältää pepperonimakkaraa, kinkunpaloja ja grillattua kebab-lihaa.
Seuraavaksi suosituin on Grandiosa Big One pannupizza Classic, jonka täytteet ovat naudanliha sekä mozzarella- ja edamjuustot.
Kinkku-ananas pitää pintansa
Apetit-konsernin Pudasjärven pizzatehtaalla paistuu pizzaa Apetit- ja Papa Dennis Rafkin -brändeillä myytäviksi. Suosituin makuyhdistelmä on kinkku-ananas.
– Kinkku-ananas-makumaailma on erityisen pidetty. Valmistammekin pizzaa molemmilla tuotemerkeillä tämän makuyhdistelmän ystäville: Apetit Hawaii Twin 560 g sekä Papa Dennis Rafkin Hawaii 400 g, kertoo Sirpa Talka Apetitilta.
S-ryhmän kaupoissa myytävistä Rainbow-pakastepizzoista myydyin on Salami-pizza.
– Toiseksi suosituin on Kinkku-ananas-homejuusto-pizza, kertoo valikoimapäällikkö Juhani Haara.
– Vuonna 2015 pakastepizzojen volyymi on kasvanut S-ryhmässä reilut 10 prosenttia, ja yhtenä kasvun veturina ovat olleet juuri Rainbow-pakastepizzat.
Myös Lidlin asiakkaat suosivat salamia ja kinkkua.
– Suosituimmat pizzamaut asiakkaidemme keskuudessa ovat salami ja kinkku. Samoin illanistujaisiin ja juhliin soveltuvat pikkupizzat ovat erittäin suosittuja. Pakastepizzat ovat meillä erittäin suosittuja ja huomattavasti suosituimpia kuin muut pakastevalmisruoat, Lidlin kaupallinen johtaja Timo Hansio kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti