Tiedätkö: Miksi voipakkauksissa on foliokansi?
Ota selvää, miksi levite- ja voipaketeissa on muovisen kannen alla aina foliokansi!
Toisille on tärkeää, että voi- ja leviterasioiden muovisen kannen alla oleva foliokansi säilytetään käytön ajan, mutta toiset repivät foliokannen irti heti, kun pakkaus avataan ensimmäistä kertaa. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi voi- ja levitepaketeissa ylipäätään on muovisen kannen lisäksi foliokansi?
LUE MYÖS: Miksi pullon pohjassa on kuoppa?
Makuja.fi kysyi Valion pakkauskehityspäällikkö Juhana Pilkamalta, mistä syystä muovisiin voi- ja leviterasioihin laitetaan muovikannen lisäksi alumiinifoliosta tehty kansi.
– Alumiinikansi on käytännössä ainoa, joka toimii teollisen tuotannon mittakaavassa riittävän varmasti, Pilkama toteaa.
Säilyvyys paranee
Kun levitteille laitetaan muovikannen lisäksi alumiininen kansi, on tuote huomattavasti paremmin suojattu kuin pelkällä muovikannella. Foliokansi suojaa levitteitä muun muassa hapelta, kosteudelta ja valolta.
Happi voi vaikuttaa levitteisiin hyvinkin negatiivisesti. Hapen haitalliset vaikutukset voivat ilmetä tuotteissa muun muassa virhemakuina sekä värivirheinä.
Jos levitepakkauksissa ei olisi foliokantta, myös nesteen haihtumisen riski kasvaisi. Ilman foliokantta tuotteet kuivuisivat huomattavasti nykyistä nopeammin.
Folio suojaa levitteitä myös valolta, joka voi niin ikään aiheuttaa tuotteisiin muun muassa virhemakuja. Lisäksi folio suojaa levitteitä pölyltä, joka saattaa olla ilmassa etenkin siinä vaiheessa, kun tuotteita kuljetetaan ruokakauppoihin.
Turvallisuus paranee
Jos voi- ja levitepakkauksissa ei olisi muovikannen lisäksi foliosta tehtyä kantta, olisi paketteja helppo turmella ruokakaupassa huomaamatta. Foliokansi on asiakkaalle kuin sinetti, joka ehjänä viestii siitä, että tuote on koskematon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria