Mainos

Tiedätkö: Miksi voipakkauksissa on foliokansi?

Ota selvää, miksi levite- ja voipaketeissa on muovisen kannen alla aina foliokansi!

Toisille on tärkeää, että voi- ja leviterasioiden muovisen kannen alla oleva foliokansi säilytetään käytön ajan, mutta toiset repivät foliokannen irti heti, kun pakkaus avataan ensimmäistä kertaa. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi voi- ja levitepaketeissa ylipäätään on muovisen kannen lisäksi foliokansi?

Makuja.fi kysyi Valion pakkauskehityspäällikkö Juhana Pilkamalta, mistä syystä muovisiin voi- ja leviterasioihin laitetaan muovikannen lisäksi alumiinifoliosta tehty kansi.

– Alumiinikansi on käytännössä ainoa, joka toimii teollisen tuotannon mittakaavassa riittävän varmasti, Pilkama toteaa.

Säilyvyys paranee

Kun levitteille laitetaan muovikannen lisäksi alumiininen kansi, on tuote huomattavasti paremmin suojattu kuin pelkällä muovikannella. Foliokansi suojaa levitteitä muun muassa hapelta, kosteudelta ja valolta.

Happi voi vaikuttaa levitteisiin hyvinkin negatiivisesti. Hapen haitalliset vaikutukset voivat ilmetä tuotteissa muun muassa virhemakuina sekä värivirheinä.

Jos levitepakkauksissa ei olisi foliokantta, myös nesteen haihtumisen riski kasvaisi. Ilman foliokantta tuotteet kuivuisivat huomattavasti nykyistä nopeammin.

Folio suojaa levitteitä myös valolta, joka voi niin ikään aiheuttaa tuotteisiin muun muassa virhemakuja. Lisäksi folio suojaa levitteitä pölyltä, joka saattaa olla ilmassa etenkin siinä vaiheessa, kun tuotteita kuljetetaan ruokakauppoihin.

Turvallisuus paranee

Jos voi- ja levitepakkauksissa ei olisi muovikannen lisäksi foliosta tehtyä kantta, olisi paketteja helppo turmella ruokakaupassa huomaamatta. Foliokansi on asiakkaalle kuin sinetti, joka ehjänä viestii siitä, että tuote on koskematon.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja