Broilerin lihaa käytetään käytetään monessa suomalaisessa kotitaloudessa, mutta se ei suinkaan ole ainoa kaupassa saatavilla oleva proteiinipitoinen lintu.
Kotimaista kalkkunanlihaa tuottavan, Atrian ja HK:n omistaman Länsi-Kalkkuna Oy:n alkutuotantopäällikkö Sirkka Karikko toivoisi kalkkunaa näkyvän enemmänkin kauppojen tuoretiskeillä.
– Valitettavasti tuoretta kalkkunaa löytyy aika vähän vielä tuoretiskeistä. Jos sitä näkee, kannattaa todellakin kokeilla. Kalkkunassa on aivan huikeat ravintoarvot, Karikko kertoo.
Kalkkunan rintafilee: Proteiinia 25,6 g / 100 g
Broilerin rintafilee: Proteiinia 22,4 g / 100 gLähde: Fineli
Kalkkunan filee on maultaan mietoa ja purutuntumaltaan hyvää lihaa. Se on hieman broilerinlihaa tummempaa, mutta sitä voi käyttää samaan tapaan ruoanlaitossa. Proteiinia kalkkunassa on jopa broileria enemmän.
– Kalkkunan reisilihasta tulee taivaallista jauhelihaa. Se on väriltään hieman tummaa, mutta silti melko vähärasvaista.
Kalkkunan osat:
