Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Miksi suklaa harmaantuu? Vastaus voi yllättää

Julkaistu 06.12.2016 18:02

MTV LIFESTYLE

Harmaantunut suklaalevy tai suklaarasia on tuttu näky, mutta tiedätkö, mistä se johtuu, että suklaan pintaan ilmestyy harmaa peite?

Suklaan harmaantuminen johtuu asiantuntijan mukaan sen kiderakenteen muutoksesta – joka johtuu usein liian kuumasta säilytyslämpötilasta. Tästä syystä kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan huoli siitä, että suklaata ei säilytetä edes hetkellisesti liian kuumassa lämpötilassa.

– Uudelleen jäähtyessään suklaan sisältämän kaakaovoin kiderakenne muuttuu ja väri muuttuu samalla harmaaksi, Eeva Räihä Pandan suklaata valmistavan Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab:n kuluttajapalvelusta kertoo.

– Myös suklaan maku ja rakenne saattavat muuttua sulamisen seurauksena, Räihä jatkaa. 

Asiantuntija kuitenkin muistuttaa, että harmaa väri suklaan pinnalla ei tarkoita sitä, että herkku olisi syötäväksi kelpaamatonta.

– Sulanut, harmaantunut suklaa kelpaa syötäväksi, Räihä toteaa.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Pitääkö suklaata oikeasti säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?Suklaamestari vinkkaa: Näistä merkeistä tunnistat laadukkaan suklaan – "kyllä sen eron maistaa"Asiantuntijat kertovat: Kannattaako suklaata säilyttää jääkaapissa?Nimi paljastaa totuuden jämäsuklaasta – tiesitkö tätä Fazerin Da Capo -suklaasta?Näin suklaarasiat kuuluisi oikeasti säilyttääAiotko leipoa suklaisia herkkuja? Muista tärkeä ohje!
SuklaaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • 26.11.06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • 7.11.18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • 5.11.17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 5.11.11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 7.10.18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!