Miksi suklaa harmaantuu? Vastaus voi yllättää

shutterstock_170240654 (1)

Harmaantunut suklaalevy tai suklaarasia on tuttu näky, mutta tiedätkö, mistä se johtuu, että suklaan pintaan ilmestyy harmaa peite?

Suklaan harmaantuminen johtuu asiantuntijan mukaan sen kiderakenteen muutoksesta – joka johtuu usein liian kuumasta säilytyslämpötilasta. Tästä syystä kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan huoli siitä, että suklaata ei säilytetä edes hetkellisesti liian kuumassa lämpötilassa.

– Uudelleen jäähtyessään suklaan sisältämän kaakaovoin kiderakenne muuttuu ja väri muuttuu samalla harmaaksi, Eeva Räihä Pandan suklaata valmistavan Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab:n kuluttajapalvelusta kertoo.

– Myös suklaan maku ja rakenne saattavat muuttua sulamisen seurauksena, Räihä jatkaa. 

Asiantuntija kuitenkin muistuttaa, että harmaa väri suklaan pinnalla ei tarkoita sitä, että herkku olisi syötäväksi kelpaamatonta.

– Sulanut, harmaantunut suklaa kelpaa syötäväksi, Räihä toteaa.

***



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!