Miksi suklaa harmaantuu? Vastaus voi yllättää

shutterstock_170240654 (1)

Harmaantunut suklaalevy tai suklaarasia on tuttu näky, mutta tiedätkö, mistä se johtuu, että suklaan pintaan ilmestyy harmaa peite?

Suklaan harmaantuminen johtuu asiantuntijan mukaan sen kiderakenteen muutoksesta – joka johtuu usein liian kuumasta säilytyslämpötilasta. Tästä syystä kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan huoli siitä, että suklaata ei säilytetä edes hetkellisesti liian kuumassa lämpötilassa.

– Uudelleen jäähtyessään suklaan sisältämän kaakaovoin kiderakenne muuttuu ja väri muuttuu samalla harmaaksi, Eeva Räihä Pandan suklaata valmistavan Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab:n kuluttajapalvelusta kertoo.

– Myös suklaan maku ja rakenne saattavat muuttua sulamisen seurauksena, Räihä jatkaa. 

Asiantuntija kuitenkin muistuttaa, että harmaa väri suklaan pinnalla ei tarkoita sitä, että herkku olisi syötäväksi kelpaamatonta.

– Sulanut, harmaantunut suklaa kelpaa syötäväksi, Räihä toteaa.

***



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja