Miksi ravintoloissa saa tarjota ruokaa, jonka tuottaminen on Suomessa kielletty?
Miksi meille syötetään ulkomaista lihaa kotimaisen sijaan?
Suomesta viedään ulkomaille lihaa, mutta tänne myös tuodaan sitä kymmeniä miljoonia kiloja. Kun lainsäädännöt ovat eri maissa erilaiset, myös Suomeen tuodaan lihaa, jonka tuottaminen ei olisi Suomen lainsäädännön mukaan laillista.
Esimerkiksi ulkomailla lihakarjalle syötetään säännöllisesti ja ennaltaehkäisevästi antibiootteja, mitä Suomessa ei tehdä muuta kuin tarvittaessa.
Kuinka paljon ravintoloissa ja julkisella puolella – esimerkiksi kouluissa ja sairaaloissa –käytetään tällaista lihaa?
Ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi MTK:sta toteaa, että kukaan ei tarkkaan tiedä. Miten tämä on mahdollista? Siitä lisää Huomenta Suomen haastattelussa. Katso video otsikon alta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan