Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Keinolihan tuotanto ja myynti on käynnistymässä Virossa – asiakkaina pohjoismaalaiset

1:59Keinolihan tuotanto ja myynti on käynnistymässä VirossaKatso Petri Sarasteen raportti keinolihatuotannosta Virossa.
Julkaistu 27.12.2020 23:54
Toimittajan kuva

Petri Saraste

petri.saraste@mtv.fi

Virolais-kanadalainen yhtiö on kehittänyt hyvin proteiinipitoista tuotetta jo vuosia, mutta menetelmä on valmis tuotantoon yhteistyössä elintarvikeyritysten kanssa vasta nyt.

Virolais-kanadalainen Baltimere Invest on kehittänyt keinolihaa, joka on valmisettu hampusta, pellavasta ja rypsistä. Tähtäimessä ovat erityisesti pohjoismaiden kuluttajat, jotka ovat tottuneempia kasvispohjaisiin tuotteisiin 

Baltimere Investin hallituksen puheenjohtaja Toivo Träss ei halua puhua keinotekoisesta lihasta.

– Me emme itse asiassa halua sanoa tekevämme keinotekoista lihaa, vaan kerromme tekevämme korkean proteiinipitoisuuden tuotetta kasveista.

Träss sanoo päästöjä syntyvän kymmeniä kertoja vähemmän kuin perinteisessä lihantuotannossa.

– Päästöjä syntyy 27 kertaa vähemmän jokaista tehtaassa tuotettua lihankaltaista kiloa kohti verrattuna tavanomaiseen lihantuotantoon.

Keinolihaa on synnytetty maailmalla jo viime vuosikymmenen alkupuolelta laboratorio-olosuhteissa mm. lehmän kantasoluista kasvattamalla.

Lue myös: Koska saadaan Suomeen? Ennennäkemätön lihatuote sai myyntiluvan: "Jauhelihapihvin valmistaminen vie kuukauden"

Lisää aiheesta:

Ilmasta ruokaa valmistava tehdas valmistuu pian Vantaalle Viljellyssä lihassa on "science fiction -potentiaalia", mutta koska sitä saa Suomesta?Biotekniikkaa, sateliitteja ja proteiinia ilmasta – näin suomalaiset startup-yritykset mullistavat ruokateknologiaaKoska saadaan Suomeen? Ennennäkemätön lihatuote sai myyntiluvan: "Jauhelihapihvin valmistaminen vie kuukauden"Keinolihaa kasvatetaan useissa laboratorioissa – kaupoissa ehkä jo muutaman vuoden päästäTässäkö ratkaisu maailman ruokaongelmiin? Suomalaisyritys valmistaa proteiinia ilmasta: ”On pakko keksiä jotain”
RuokaViroUlkomaat

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • Eilen09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • Eilen08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • ma16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • ma13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"