Miksi jauhelihapaketissa on paperi?

Valmiiksi pakatuista paketeista jauhelihan alta löytyy usein ohut paperi. Shutterstock

Kaikki, jotka käyttävät ruoanlaitossa jauhelihaa, tietävät, että valmispakkauksessa ostetun jauhelihan alla on ohut paperi. Tiesitkö, mikä virka tällä paperilla on.

Makuja.fi vieraili HKScan Finland Oy:n tehtaalla Vantaalla, ja otti selvää, minkä vuoksi jauhelihan alle laitetaan paperi ennen kuin se laitetaan muovirasiaan. Selvisi, että tähän on kolme syytä.

Asiantuntija kertoo, että tärkein syy siihen, miksi jauhelihan alla on valmispakkauksissa paperi, on hygienia.

– Jauheliha ei missään vaiheessa kosketa esimerkiksi tuotantolinjaa vaan siirtyy hygienisesti pakkaukseen, HKScan Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo.

Paperi jauhelihan alla takaa hygienian myös käyttövaiheessa. Tämäkin on erityisen tärkeä syy paperin olemassaoloon.

– Jauhelihan saa paperin avulla myös paistinpannulle käsin koskematta, Järvinen toteaa.

Kolmas syy siihen, että jauhelihapaketin alle laitetaan paperi, liittyy lihasta erottuvaan nesteeseen.

– Paperi imee myös jauhelihan luontaista kosteutta, jolloin paketin pohjalle ei kerry nestettä, Järvinen kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.