Miksi emme voi vastustaa herkkuja? Tutkijat löysivät syyn

donitsit
Shutterstock

Tutkijat ovat löytäneet syyn roskaruoan houkuttelevuuteen.

Kukapa pystyisi vastustamaan herkullisia donitseja, houkuttelevaa suklaata tai muita epäterveellisiä herkkuja? Illinoisin yliopiston tutkijat selvittivät, miksi roskaruoka houkuttelee meitä niin voimakkaasti.

Tutkijat löysivät aivoista osion, joka saa herkut näyttämään kerta kaikkiaan vastustamattomilta, joten herkkuhimo johtuu siis aivotoiminnastamme.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että sama osa aivoista myös estää meitä tarttumasta herkkuihin. Tutkimustulokset ovatkin merkittäviä, sillä ne voivat olla avuksi tieteelle, joka pohtii ratkaisuja impulsiivisen syömisen hallintaan. Jos aivoissa olevaa ”odota-nappulaa” pystyisi vahvistamaan, voisivat monet löytää avun impulsiiviseen syömiseen. 

Tekeekö mieli makeaa? Kokeile After Eight -kakkua!

5:37

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja