Miksi emme voi vastustaa herkkuja? Tutkijat löysivät syyn
Tutkijat ovat löytäneet syyn roskaruoan houkuttelevuuteen.
Kukapa pystyisi vastustamaan herkullisia donitseja, houkuttelevaa suklaata tai muita epäterveellisiä herkkuja? Illinoisin yliopiston tutkijat selvittivät, miksi roskaruoka houkuttelee meitä niin voimakkaasti.
Tutkijat löysivät aivoista osion, joka saa herkut näyttämään kerta kaikkiaan vastustamattomilta, joten herkkuhimo johtuu siis aivotoiminnastamme.
Tutkimuksessa kävi ilmi, että sama osa aivoista myös estää meitä tarttumasta herkkuihin. Tutkimustulokset ovatkin merkittäviä, sillä ne voivat olla avuksi tieteelle, joka pohtii ratkaisuja impulsiivisen syömisen hallintaan. Jos aivoissa olevaa ”odota-nappulaa” pystyisi vahvistamaan, voisivat monet löytää avun impulsiiviseen syömiseen.
Lähde: Daily Mail
Tekeekö mieli makeaa? Kokeile After Eight -kakkua!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan