Mikä ihmeen granola? Näin trendiherkku eroaa myslistä

granola
Shutterstock

Granola on todellinen hittiherkku, joka vilisee nyt lehtien palstoilla ja reseptipankeissa. Mutta tiedätkö, mitä granola oikein on, ja miten se eroaa myslistä?

Mysli ja granola eivät tarkoita samaa, vaikka molemmat toisiaan muistuttavatkin.

Mysli tehdään kypsentämättömistä viljoista, kuivatuista hedelmistä, siemenistä sekä pähkinöistä. Mysliä ei siis ole paahdettu.

Granolassa on viljojen, kuivattujen hedelmien, siementen ja pähkinöiden lisäksi rasvaa ja usein myös jotain makeutusainetta. Granolaan lisätään esimerkiksi voita tai auringonkukkaöljyä ennen kuin se paahdetaan rapeaksi. Makeutusta herkulliselle granolalle antavat esimerkiksi hunaja tai erilaiset siirapit.

Myslin tai granolan terveellisyydestä ei voi vetää suoraan johtopäätöksiä, sillä sekoitusten sisällöt voivat vaihdella paljonkin tuotemerkistä riippuen. Viljat sisältävät kuitenkin kuitua, rautaa sekä B-vitamiinia. Kuivatuissa hedelmissä puolestaan on runsaasti sokeria, mutta toisaalta myös vitamiineja ja antioksidantteja. Pähkinät puolestaan sisältävät runsaasti pehmeitä, terveellisiä rasvoja.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja