Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mikä ihmeen granola? Näin trendiherkku eroaa myslistä

Shutterstock
Julkaistu 13.06.2015 08:02

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Granola on todellinen hittiherkku, joka vilisee nyt lehtien palstoilla ja reseptipankeissa. Mutta tiedätkö, mitä granola oikein on, ja miten se eroaa myslistä?

Mysli ja granola eivät tarkoita samaa, vaikka molemmat toisiaan muistuttavatkin.

Mysli tehdään kypsentämättömistä viljoista, kuivatuista hedelmistä, siemenistä sekä pähkinöistä. Mysliä ei siis ole paahdettu.

Granolassa on viljojen, kuivattujen hedelmien, siementen ja pähkinöiden lisäksi rasvaa ja usein myös jotain makeutusainetta. Granolaan lisätään esimerkiksi voita tai auringonkukkaöljyä ennen kuin se paahdetaan rapeaksi. Makeutusta herkulliselle granolalle antavat esimerkiksi hunaja tai erilaiset siirapit.

Myslin tai granolan terveellisyydestä ei voi vetää suoraan johtopäätöksiä, sillä sekoitusten sisällöt voivat vaihdella paljonkin tuotemerkistä riippuen. Viljat sisältävät kuitenkin kuitua, rautaa sekä B-vitamiinia. Kuivatuissa hedelmissä puolestaan on runsaasti sokeria, mutta toisaalta myös vitamiineja ja antioksidantteja. Pähkinät puolestaan sisältävät runsaasti pehmeitä, terveellisiä rasvoja.

Lähteet: foodsitemagazine.com, livestrong.com

Lisää aiheesta:

Ravitsemusterapeutti ylistää elintarviketta, joka hänen keittiöstään löytyy aina: "Paljon kuitua ja proteiinia"K-ryhmä listasi neljä erikoistuotetta, joista et välttämättä ole kuullutkaan: "Tulevaisuudessa kesän uudet perunat ja silli voidaankin tarjoilla osterinlehden kera"Oliivi, rypsi, rapsi vai kookos? Näin valitset oikean öljyn eri tarkoituksiinTattarin suosio kasvaa – oletko maistanut?Tässäkö Suomen seuraava ruokahitti? Superterveellinen korvike riisille4 ruokaa, joita luulit terveellisiksi – näihin eivät ravitsemusterapeutit koske
ViljatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Viljat
  • 05.09.202402:00
    Vienti

    Sitra ja Luke: Kasviproteiineista voisi tulla Suomen viennin moottori

  • 16.08.202415:57
    Maatalous

    Kaurasadosta tulossa keskimääräistä suurempi – valtavilja vaihtumassa

  • 22.03.202406:00
    Ukrainan sota

    Von der Leyen ehdottaa tuontitulleja venäläiselle ja valkovenäläiselle viljalle

  • 21.09.202308:56
    Maatalous

    Ruoaksi ja juomaksi kelpaava vilja voi käydä vähiin

  • 12.12.202210:00
    Huoltovarmuuskeskus

    Maailman turvallisuustilanne huolettaa – Huoltovarmuuskeskus kasvattaa Suomen varastoviljan määrää