Mies yritti valmistaa maailman vahvinta olutta – tämä oli lopputulos

olut
Kanadalaismies otti tavoitteekseen valmistaa maailman vahvinta olutta. Shutterstock

James Walton otti tavoitteekseen valmistaa maailman vahvinta olutta.

Kanadalaisen Storm-panimon perustaja James Walton haastoi itsensä valmistamaan maailman vahvinta olutta.

– Tavoitteeni oli tehdä maailman vahvinta olutta. Se ei kuitenkaan ollut ihan paras idea, sillä kaikkein vahvimmat oluet eivät maistu hyvältä, Walton kertoo.

Koska oluen alkoholipitoisuuden noustessa tietyn rajan yli juoman maku kärsii, Walton joutui prosessin edetessä tekemään kompromissin. Hän ei voinut valmistaa aivan niin vahvaa olutta, kuin oli alunperin ajatellut.

– Päätin siis edetä tavoitteessani niin pitkälle kuin mahdollista, Walton toteaa.

Saisiko olla 25-prosenttista olutta?

Kanadalaispanimon omistajan kokeilun lopputuloksena syntyi 25-prosenttista Glacial Mammoth Extinction -olutta. Valmistuksen aikana olutta altistettiin yli kuukauden ajan 30 asteen pakkaselle. Lopullisen makunsa juoma on saanut ikääntyessään ranskalaisessa tynnyrissä.

Vancouverissa sijaitseva Storm-panimo aikoo myydä erän Kanadan vahvinta olutta hyvin korkeaan hintaan.  Kanadalaispanimo myy rajoitetun erän erikoisolutta hurjaan yli 900 euron hintaan per pullo.  Olut yksinään ei suinkaan ole korkean hinnan väärti, vaan pullo, jossa juoma tarjoillaan, on itsessään hyvin arvokas erilaisten – muun muassa mammutin luusta ja kullasta tehtyjen – koristelujen vuoksi. 

Lähde: Fox News

Katso videolta, kuinka ammattilainen kaataa oluen lasiin oikeaoppisesti!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!