Mies ryhtyi kasvissyöjäksi kuukauden ajaksi – tämä oli lopputulos

kasvikset
Shutterstock

Nick Greene vaihtoi kuukaudeksi kasvisruokavaliolle ja kirjoitti kokemuksistaan Women's Healthiin. 

Mitä haasteita ja kokemuksia kasvisruokavaliolle siirtyminen saa aikaan lihasta pitävälle sekasyöjälle? Nick Greene kirjoitti kokemuksensa ylös kuukaudesta, jonka aikana hän vältteli kaikkea lihaa. 

“Alku ei ollut kovin vahva, sillä kuun alussa vietetty itsenäisyyspäivä tarjosi liikaa grilliherkkuja, joten aloitin projektin vasta sen jälkeen. Pistin heti aluksi merkille muutamia nopeasti valmistuvia kasvisruokia, jotka auttaisivat minua sopeutumaan uuteen ruokavaliooni. Munakas, munakokkeli kasviksilla ja niin edelleen. En kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että kyllästyisin kananmuniin nopeasti, eli käytännössä jo parin päivän jälkeen.”

Seurassa tarjotut ja muiden syömät pihvit saivat veden miehen kielelle, eikä kasvisnakki korvannut tuttua makuelämystä.

Pian mies jo huomasikin luottavansa rasvaisen ruoan, kuten kasvispizzojen ja kasvisburritojen voimaan.

"Siinä vaiheessa ymmärsin, että oli helppoa olla kasvissyöjä, mutta asenteeni takia hukkasin koko projektin tärkeimmän pointin. Olin liikenteessä asenteella ”koska joudun luopumaan lihasta, saan muuten tehdä mitä vain”. En esimerkiksi pidä makeasta, mutta söin jälkiruokaa joka kerta, koska lihasta luopuneena koin jatkuvasti, että ansaitsin sen."

Parin viikon kuluttua mies päätti vaihtaa asennetta ja alkoi kokata reseptejä, joihin aiemmin hän ei olisi koskenutkaan. Hän kysyi kasvissyöjäystäviltään suosituksia parhaista kasvismakkaroista ja alkoi löytää lautaselleen uusia, herkullisia ruokia.

"Kokemus opetti minulle, että syödäkseen terveellisesti täytyy myös syödä rohkeasti. Pitäytyminen vain tutuissa ruoissa ei riitä, sillä se käy tylsäksi. Kasvisruokavalion noudattaminen opetti minulle sen, ja aion kantaa oppia mukanani jatkossakin, vaikka aionkin taas syödä lihaa. Projektin aikana jouduin pakottamaan itseni syömään kvinoa-kaalipiirakkaa, mutta piirakasta tulikin yksi kuukauden lempiruoistani.

Himoitsinko sitten lihaa koko kuukauden ajan? Vähän. Mutta tästä huolimatta pysyin kasvisruokavaliolla jopa kaksi päivää yli tavoitteeni. Tosin se johtui lähinnä siitä, että kaapissani oli ruoanjämiä, jotka halusin syödä pois. Kolmantena päivänä söin juustoisen pihvin. Se oli kamalaa. Haluaisin kokeilla kasvisversiota siitä, jos jollain olisi suosituksia." 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja