Mies käytti alle kolme euroa päivässä ruokaan – lopputuloksena upeita aterioita
Amerikkalaiskokki haastoi itsensä ostamaan viikon ajan ruokaa siten, että jokaiseen ateriaan kuluu vain yksi dollari eli noin 90 senttiä.
Amerikkalainen kokki Josh Greenfield päätti haastaa itsensä valmistamaan viikon ajan ruokaa mahdollisimman halvalla. Päivässä hän päätti nauttia kolme ateriaa, joiden yhteishinta ei saa ylittää kolmea dollaria eli noin 2,80 euroa. Greenfield asuu New Yorkin Manhattanilla, eli paikassa jossa ruoan hinta ei ole erityisen alhainen.
Alle 90 senttiä jokaiselta aterialta
Greendield päätti, ettei tuhlaa yksittäiseen ateriaan enempää kuin 90 senttiä. Lopputuloksena syntyi herkullisia aterioita, joita kelpaisi tarjoilla juhlapöydässäkin.
– En halunnut kokata pelkkää sontaa. En halunnut elää pelkillä nuudeleilla ja hodareilla. Halusin syödä parasta ruokaa, mitä olen elämäni aikana kokannut, Greenfield kertoi aloitettuaan haasteen.
Greenfieldin haaste on käynnissä, ja kolmen ensimmäisen päivän perusteella vaikuttaa hyvin lupaavalta, että hän onnistuu tavoitteessaan. Haasteen myötä amerikkalaiskokki on loihtinut muun muassa tuunatun kikhernehampurilaisen bataattilohkoilla, herkullisia pannukakkuja banaanien kanssa tarjoiltuna sekä herkullisia kanaruokia.
Katso videoilta, kuinka herkulliset ateriat valmistuivat minibudjetilla!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan