Mies käytti alle kolme euroa päivässä ruokaan – lopputuloksena upeita aterioita

Ruokaostoksilla voi säästää pitkän pennin, kun miettii tarkkaan, mitä ostaa. Shutterstock

Amerikkalaiskokki haastoi itsensä ostamaan viikon ajan ruokaa siten, että jokaiseen ateriaan kuluu vain yksi dollari eli noin 90 senttiä.

Amerikkalainen kokki Josh Greenfield päätti haastaa itsensä valmistamaan viikon ajan ruokaa mahdollisimman halvalla. Päivässä hän päätti nauttia kolme ateriaa, joiden yhteishinta ei saa ylittää kolmea dollaria eli noin 2,80 euroa. Greenfield asuu New Yorkin Manhattanilla, eli paikassa jossa ruoan hinta ei ole erityisen alhainen.

Alle 90 senttiä jokaiselta aterialta

Greendield päätti, ettei tuhlaa yksittäiseen ateriaan enempää kuin 90 senttiä. Lopputuloksena syntyi herkullisia aterioita, joita kelpaisi tarjoilla juhlapöydässäkin.

– En halunnut kokata pelkkää sontaa. En halunnut elää pelkillä nuudeleilla ja hodareilla. Halusin syödä parasta ruokaa, mitä olen elämäni aikana kokannut, Greenfield kertoi aloitettuaan haasteen. 

Greenfieldin haaste on käynnissä, ja kolmen ensimmäisen päivän perusteella vaikuttaa hyvin lupaavalta, että hän onnistuu tavoitteessaan. Haasteen myötä amerikkalaiskokki on loihtinut muun muassa tuunatun kikhernehampurilaisen bataattilohkoilla, herkullisia pannukakkuja banaanien kanssa tarjoiltuna sekä herkullisia kanaruokia.

Katso videoilta, kuinka herkulliset ateriat valmistuivat minibudjetilla!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat