Metsästäjänleipä italialaisittain

Metsästäjänleipä on ainakin Suomessa klassikko, jota kohdellaan turhan usein kaltoin. Sienikastike on yksinkertaisuudessaan yllättävän vaikea laji, mitä tulee ainakin omaan kokemuspohjaani.

Kiersin sudenkuopat muuttamalla klassikon italialaishenkiseksi. Kermaisen kastikkeen sijaan tähän versioon tulee valkoviini-tomaattipohjainen soosi. Rapeaksi paahdetun leivän päälle valitsin tähän grillatun entrecoten, mutta yhtä hyvän tai omaan makuun kenties paremmankin saa ulko- tai sisäfileestä. Joka tapauksessa yksinkertaisen maukas herkkupala, joka toimii rentoon tai vähän fiinimpäänkin menoon.

Metsästäjänleipä italialaisittain
4 hlölle
2 rkl voita
1 salottisipuli, hienonnettuna
250 g metsäsieniä esim. kantarelleja, karkeasti silputtuna
1 dl valkoviiniä
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl oliiviöljyä
4 pihviä naudan entrecotesta, ulko- tai sisäfileestä
lehtipersiljaa, hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
4 siivua vaaleaa leipää

OHJE: Jos grillaat lihan hiiligrillissä, laita se kuumenemaan. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää sienet ja paista niistä kosteus pois. Lisää mukaan voi ja salottisipuli. Kuullota sekoitellen muutama minuutti. Kaada sekaan viini ja anna kiehua kovemmalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes neste on haihtunut.

Sekoita tomaattipyree puoleen desiin lämmintä vettä ja kaada mukaan pannulle. Mausta kevyesti suolalla ja anna poreilla lempeästi 5-10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Grillaa (tai paista) pihvit mieleiseksi ja anna vetäytyä foliossa muutaman minuutin. Paahda tai grillaa sillä aikaa leivät kevyesti. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Asettele leipäsiivu lautaselle, laita päälle pihvi ja sen päälle sienikastiketta. Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoile.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.