Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Metsästäjänleipä italialaisittain

Julkaistu 10.08.2017 20:16

Metsästäjänleipä on ainakin Suomessa klassikko, jota kohdellaan turhan usein kaltoin. Sienikastike on yksinkertaisuudessaan yllättävän vaikea laji, mitä tulee ainakin omaan kokemuspohjaani.

Kiersin sudenkuopat muuttamalla klassikon italialaishenkiseksi. Kermaisen kastikkeen sijaan tähän versioon tulee valkoviini-tomaattipohjainen soosi. Rapeaksi paahdetun leivän päälle valitsin tähän grillatun entrecoten, mutta yhtä hyvän tai omaan makuun kenties paremmankin saa ulko- tai sisäfileestä. Joka tapauksessa yksinkertaisen maukas herkkupala, joka toimii rentoon tai vähän fiinimpäänkin menoon.

Metsästäjänleipä italialaisittain
4 hlölle
2 rkl voita
1 salottisipuli, hienonnettuna
250 g metsäsieniä esim. kantarelleja, karkeasti silputtuna
1 dl valkoviiniä
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl oliiviöljyä
4 pihviä naudan entrecotesta, ulko- tai sisäfileestä
lehtipersiljaa, hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
4 siivua vaaleaa leipää

OHJE: Jos grillaat lihan hiiligrillissä, laita se kuumenemaan. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää sienet ja paista niistä kosteus pois. Lisää mukaan voi ja salottisipuli. Kuullota sekoitellen muutama minuutti. Kaada sekaan viini ja anna kiehua kovemmalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes neste on haihtunut.

Sekoita tomaattipyree puoleen desiin lämmintä vettä ja kaada mukaan pannulle. Mausta kevyesti suolalla ja anna poreilla lempeästi 5-10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Grillaa (tai paista) pihvit mieleiseksi ja anna vetäytyä foliossa muutaman minuutin. Paahda tai grillaa sillä aikaa leivät kevyesti. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Asettele leipäsiivu lautaselle, laita päälle pihvi ja sen päälle sienikastiketta. Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenPunaviinissä haudutettu naudankylki - syvän maukkaat ribsit(Vähän niin kuin) StroganoffVitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesillaGrillattu häränfilee purjotuhkavoillaGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdellä
metsästäjänleipäreseptisienisieniruokanaudanlihanaudanfileeentrecote
italialainen