Viikonloppuna Lahdessa kisattiin hiihdon lisäksi lihamukin syömisen maailmanmestaruudesta. Edellisvuoden mestari peruutti viime hetkellä tulonsa, mutta vapaaehtoisista haastajista ei ollut pulaa.
Baarimikkona työskentelevä Antti Vedenpää on lahtelaisen lihamukin syöntikilpailun isä. Itse Vedenpää ei koskaan ole ottanut hotkimiseen osaa, sillä ruokaa rakastava mies syö mieluummin nautinnolla.
Alkujaan lihamukin syönnistä tulivat kisaamaan paikalle kutsutut kaverit. Kuusi vuotta sitten ensimmäisen kerran järjestetty kisa kiinnosti kuitenkin heti muitakin.
– Tarpeeksi tyhmä idea toimii, nauraa Vedenpää maanantai-aamuna kotonaan Lahdessa.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Uhoajia riittää, mutta harva kykenee tuhoamaan yli kilon annoksen lihaa
Nopeus ratkaisee näissäkin MM-mittelöissä. Voiton vie se, joka ensimmäisenä saa syötyä 1,2 kiloa possun lavasta tehtyä suikalelihaa. Liha tarjoillaan lahtelaisesti perinteikkäistä pahvisista cokis-kupeista, joita jokaiselle kilpailijalle annetaan kolme kappaletta. Annoksessa on 400 grammaa lihaa ja itsetehdyt soosit mausteena.
Kisaajien määrä on vakiintunut neljään. Edellisvuoden mestari saa yleensä kolme haastajaa. Vedenpää väläyttelee kuitenkin ideaa alkukarsinnoista, joihin useampi voisi osallistua.
