Melonien siemeniä ei kannata heittää pois – superterveellistä naposteltavaa
Älä suotta heitä melonien siemeniä hukkaan. Siemenistä saa helposti terveellistä naposteltavaa.
Vesimeloni on mehukas kesäherkku, joka maistuu etenkin kuumana kesäpäivänä. Älä kuitenkaan heitä siemeniä hukkaan, sillä ne ovat pullollaan terveellisiä ravintoaineita.
Cantaloupe-melonin ja vesimelonin siemenet voi ottaa hyötykäyttöön kurpitsansiemenien tapaan paahtamalla. Paahdettuja siemeniä voi ripotella esimerkiksi salaattiin, sosekeittoihin tai napostella sellaisenaan.
Vesimelonin siemenistä saa kuitupitoisen proteiinipommin myös idättämällä. Idätetyissä vesimelonin siemenissä on proteiinia jopa enemmän kuin kananmunassa. Niissä on myös B-vitamiinia, magnesiumia, rautaa, folaattia ja terveellisiä rasvoja.
Paahdetut meloninsiemenet
Paahda puhdistettuja siemeniä 160-asteisessa uunissa 15-30 minuutin ajan. Sekoittele siemeniä välillä ja vahdi samalla, etteivät ne pala. Halutessasi saat lisämakua lisäämällä hieman oliiviöljyä, suolaa ja muita mausteita tai kanelia ja sokeria.
Lähteet: Healthline.com, Woman's Day, Purewow
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti