Melonien siemeniä ei kannata heittää pois – superterveellistä naposteltavaa

vesimeloni
Meloninsiemeniä voi käyttää kurpitsansiemenien tapaan. Shutterstock

Älä suotta heitä melonien siemeniä hukkaan. Siemenistä saa helposti terveellistä naposteltavaa.

Vesimeloni on mehukas kesäherkku, joka maistuu etenkin kuumana kesäpäivänä. Älä kuitenkaan heitä siemeniä hukkaan, sillä ne ovat pullollaan terveellisiä ravintoaineita.

Cantaloupe-melonin ja vesimelonin siemenet voi ottaa hyötykäyttöön kurpitsansiemenien tapaan paahtamalla. Paahdettuja siemeniä voi ripotella esimerkiksi salaattiin, sosekeittoihin tai napostella sellaisenaan.

Vesimelonin siemenistä saa kuitupitoisen proteiinipommin myös idättämällä. Idätetyissä vesimelonin siemenissä on proteiinia jopa enemmän kuin kananmunassa. Niissä on myös B-vitamiinia, magnesiumia, rautaa, folaattia ja terveellisiä rasvoja.

Paahdetut meloninsiemenet

Paahda puhdistettuja siemeniä 160-asteisessa uunissa 15-30 minuutin ajan. Sekoittele siemeniä välillä ja vahdi samalla, etteivät ne pala. Halutessasi saat lisämakua lisäämällä hieman oliiviöljyä, suolaa ja muita mausteita tai kanelia ja sokeria.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.