Mega-roskaruoka-mättöbloggaus
Mulle tuli viime viikolla lukijalta kysely vuoden 2014 ruokatrendeistä. Liittyi kysyjän johonkin duuniprojektiin. Vastasin mm. uskovani roskaruoan kotikokkailun nousevan suosioon. Burgerit, meksikolainen, pizza, kebab jne.
Pikaruokaketjut ovat pilanneet lukuisten hyvien ruokalajien maineen ja koko olemuksen ihmisten mielissä. Keinotekoisilla aromeilla, aromivahventeilla ja makeuttajilla on pahvinen ruoankappale saatu herättämään aivojen alkukantainen makean- ja rasvanhimolle herkkä keskus. Esim. Big Macissa on viitisenkymmentä ainesosaa, joista 14 E-koodia! Lopeta aivojesi huijaaminen ja tarjoa aitoa kamaa, koska tässä seuraa ilouutinen. Niinkutsuttu roskaruoka ei oikeasti ole epäterveellistä! Se tosin vaatii omaa kokkailua. Helppoa sellaista. Lupaan, että näillä resepteillä saat aikaiseksi parempia makuja kuin missään roskaruokapaikassa on tarjolla. Lisäksi ymmärrät, miltä pikaruokaherkkujen kuuluisi oikeasti maistua.
BURGERIT
- BBQ-pekonihampurilainen - takuuvarma makupommi
- Pulled Chicken Burger - riivitty kanaburgeri
- Sinihomejuusto-balsamicoburgeri - tummia, syviä makuja
- Ramenburger - New Yorkin trendiruoka
- Mac 'n' cheese burger - makaronihampurilainen
PIZZAT
- Pikaversio
- Master Chef -resepti
- Roomalaisen pizzamestarin resepti
- Pitkä kaava (kylmäfermentointi)
- Uppopaistettu ja grillattu pizza
- Spelttipizza - punajuurella
- Polentapohjainen pizza - kolmella juustolla ja karamellisoidulla sipulilla
MUUT HERKUT:
- Fish chips - hauesta remoulade-kastikkeella
- Taco - oluessa haudutetulla possunposkella ja mole-kastikkeella
- Chicken Wings - uppopaistetut ja raikkaasti maustetut
- Chilidog - New Yorkin katuruokien ykkönen
- Currywurst ja paahdetut perunat - Saksan suosituin katuruoka
- Falafel - katuruokaklassikko Lähi-idästä
- Frittiruokia - italialaisten suosikkimättöjä
- Kebab - koska suomalainen kebab on vitsi (vanhaan blogiosoitteeseen)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa