Mausta vesi hedelmillä ja marjoilla – kokeile herkullisia yhdistelmiä

makuvesikuva
Shutterstock

Raikas ja kevyt kesäjuoma syntyy marjoilla ja hedelmillä maustetusta vedestä. Laita mausteet vesikannuun ja anna veden jäähtyä jääkaapissa kunnolla viileäksi.

Maustettu vesi on kaloriton ja raikas vaihtoehto kesäiseksi janojuomaksi. Marjoilla ja hedelmillä koristeltu vesikannu sopii hyvin myös juhlapöytään alkoholittomaksi vaihtoehdoksi. Makuveden voit tarjoilla myös esimerkiksi viinilaseista.

Kokeile herkullisia makuyhdistelmiä.

Vadelma, lime ja minttu

Tuoreet vadelmat kuuluvat kesään, ja marjat sopivat hyvin myös maustamaan juomia. Vadelmien kanssa sopivat hyvin yhteen tuore minttu sekä limemehu.

Sitruuna ja minttu

Kirpsakka ja raikas juoma syntyy sitruunasta ja mintusta. Sitruunalla ja mintulla on molemmilla terveyshyötyjä.

Appelsiini ja mustikka

Raikkaiden appelsiinilohkojen kanssa sopivat hyvin yhteen esimerkiksi mustikat.

Mansikka ja sitruunamelissa

Kesän ykkösherkku, mansikat, tekevät makuvedestä taatusti kesäisen ja raikkaan. Yhdistä mansikoihin esimerkiksi tuoreita sitruunamelissan lehtiä. 

Kurkku ja sitruuna

Miedon kesäjuoman saat maustamalla veden kurkku- ja sitruunaviipaleilla. 

Verigreippi ja appelsiini

Sitruksinen yhdistelmä syntyy verigreipin ja appelsiinin siivuista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja