Mansikkasato myöhästyy useilla viikoilla: "Miten meidän tänä kesänä käy?"

25963036
Lehtikuva

Mansikkasato on aikataulusta myöhässä, eikä juhannusviikolla vielä isompia eriä nautita. Loppukesän sadosta lupaillaan kuitenkin runsasta.

Jo kolmekymmentä vuotta kesän mansikkasatoja ennakkoon povaillut Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry:n toiminnanjohtaja Hannu Salo muistuttaa mansikan kasvun olevan tiukasti lämpötiloista kiinni.

– Varmaan pitäisi teidän talossa Pekka Poudalta kysäistä, että: "Miten meidän tänä kesänä käy?", Salo naureskelee. 

– Aikataulusta ollaan pahimmillaan parikin viikkoa jäljessä. Jos ennustukset pitävät, niin näyttää hyvin epätodennäköiseltä, että kiritään, Salo vakavoituu.

Hätää ei kuitenkaan mansikan suhteen ole. Mitä myöhemmin marjat valmistuvat, sitä suurempi sato on luvassa, Salo paljastaa.

– Viime kesänä juhannuksen jälkeisellä viikolla oltiin jo hommissa ja niinhän se loppui lyhyeen. Moni jäi ilman.

Tänä kesänä juhannusviikolla saatetaan Salon mukaan vähän keräillä harsojen alla kasvanutta marjaa, mutta taivasalla kasvanutta mansikkaa joutuu vielä odottamaan. 

– Mansikan makuun päästään kyllä, tämä on lupaus, Salo kuitenkin vannoo.

***

Maailman helpoin mansikkatorttu 1:29

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!