Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mämmikö muka ällöttävää? Islantilainen perinneruoka saa herkimmät yökkäämään

Mädätetty hai – siinäpä vinkki illallispöytään!
Mädätetty hai – siinäpä vinkki illallispöytään! Shutterstock
Julkaistu 12.10.2016 20:05

MTV LIFESTYLE

Hákarl on islantilainen perinneherkku, joka voi saada herkimpien vatsan kääntymään ympäri – vahvasti tuoksahtava ruoka on nimittäin mädätettyä haita. 

Mädäntynyt hai ei äkkiseltään kuulosta ruoalta, jonka äärellä haluaisi herkutella, mutta se on yksi Islannin kansallisruoista. Viikinkien karkkinakin tunnettu ruoka valmistetaan hyödyntämällä ensin käymisprosessia ja antamalla sen jälkeen lihan kuivua noin neljän kuukauden ajan. 

islantilainen perinneruoka mädätetty hai
Shutterstock

Holkeri on myrkyllistä ja käsittelyn avulla sen liha on syömäkelpoista – joskin niin pahanhajuista, että ensikertalainen yökkää helposti. 

Hai kaivetaan maahan, missä se saa viipyä kolme kuukautta, minkä jälkeen liha viipaloidaan paloiksi, kuivatetaan ja ripustetaan kuivumaan viideksi kuukaudeksi. Ruokalaji saa usein ensikertalaisen yökkäämään, sillä sen haju on niin voimakas. 

Islantilainen perinneherkku tunnetaan myös nimellä Viikinkien karkki. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Hákarlia valmistetaan usein holkerista, joka on myrkyllinen hailaji. Siksi sen liha pitää käsitellä, mikäli mielii nauttia siitä – tosin nauttiminen taitaa olla pitkälti mielipidekysymys maistajasta riippuen. 

Video: Toimitus testasi, miltä koiranruoka maistuu.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: The Daily Meal

Lisää aiheesta:

Miljoonat katsojat ihastelivat miehen söpöä lemmikkipossua – kaikki muuttui, kun hän julkaisi videon illallisestaanVoiko auringonkukan pään todella syödä? Ruokatoimittajat testasivat outoa sometrendiäRuotsalaisruoka todella pilasi tämän perheen grillijuhlat – karmea totuus valkeni vasta, kun oli liian myöhäistäKokki paljastaa yllättävän ainesosan, joka tekee lihasta huomattavasti parempaa: "Sinunkin kannattaa kokeilla sitä"Mies lisäsi yhden ylimääräisen raaka-aineen perinneateriaan – ihmiset raivoissaan: ”Mikä sinua vaivaa?”Vauva-palstalla listataan suomalaisten ruokainhokit: "Kamalaa, tunkkaista möhnää"
Mitä ihmettä?Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Mitä ihmettä?
  • ke19:25
    Matkailu

    Karl lähti kävelemään 27 vuotta sitten – maailma kohta kierretty: "Idea lähti huonosta vedosta"

  • ma15:56
    Thaimaa

    Kuolleeksi luultu nainen heräsi juuri ennen tuhkausta – omaiset sokissa

  • 21.11.17:50
    HUS

    Tiinan lapsi sai Husilta 28 identtistä kirjettä: "Mihinkäs ne soterahat menevät?"

  • 19.11.12:02
    Kotimaa

    Video: Kimaltava kappale ihmetyttää Helsingin taivaalla – tästä on kyse

  • 15.11.06:29
    Turvallisuus

    Erikoinen käänne Kristan juhlissa: Kynttiläkupit räjähtelivät rikki yksi toisensa jälkeen