Poimi perinteinen italialainen resepti, joka sopii suomalaisten makuun kuin nakutettu!
Italialainen Luca Platania on Pizzarium-ravintoloiden isä ja intohimoinen pizzataiteilija. Kirjassaan Pizze hän paljastaa muun muassa perinteisen, italialaisen pizzareseptin, jossa on yllättävän paljon yhteistä suomalaisten suosikkiannoksen, makkaraperunoiden kanssa.
– Tämä on erittäin perinteinen makuyhdistelmä roomalaisissa pizza al taglio -paikoissa ja myös yksi roomalaisten lasten suosikkipizzoista, Pizze-kirjassa vinkataan.
Makkaraa ja perunaa pizzaan?
Patate e Salsiccia -pizza sisältää sekä suomalaisten suosikkiherkkua, makkaraa että suomalaisten rakastamaa perunaa. Italiassa nämä raaka-aineet on opittu yhdistämään toimivaksi kokonaisuudeksi – osana laadukasta pizzaa.
Patate e Salsiccia – peruna-makkarapizza
Pizzapohja, pikataikina:
500 g vehnäjauhoja (mielellään 00-jauhoa)
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
7 g kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
10 g hienoa merisuolaa
10 g oliiviöljyä (reilu ruokalusikallinen)
Tästä määrästä tulee pizzaa 2–3 hengelle.
Ota tilkka vettä (n. 10 %) erikseen ja sekoita siihen hieno merisuola.
