Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makkaraperunat uudella tapaa – tätä ”suomalaisten unelmapizzaa” olet tuskin edes kokeillut

Pizzaa voi tehdä perinteisellä, italialaisella reseptillä myös makkara- ja perunatäytteellä.
Pizzaa voi tehdä perinteisellä, italialaisella reseptillä myös makkara- ja perunatäytteellä.Shutterstock
Julkaistu 11.11.2015 19:58

MTV LIFESTYLE

Poimi perinteinen italialainen resepti, joka sopii suomalaisten makuun kuin nakutettu!

Italialainen Luca Platania on Pizzarium-ravintoloiden isä ja intohimoinen pizzataiteilija. Kirjassaan Pizze hän paljastaa muun muassa perinteisen, italialaisen pizzareseptin, jossa on yllättävän paljon yhteistä suomalaisten suosikkiannoksen, makkaraperunoiden kanssa. 

– Tämä on erittäin perinteinen makuyhdistelmä roomalaisissa pizza al taglio -paikoissa ja myös yksi roomalaisten lasten suosikkipizzoista, Pizze-kirjassa vinkataan.

Makkaraa ja perunaa pizzaan?

Patate e Salsiccia -pizza sisältää sekä suomalaisten suosikkiherkkua, makkaraa että suomalaisten rakastamaa perunaa. Italiassa nämä raaka-aineet on opittu yhdistämään toimivaksi kokonaisuudeksi – osana laadukasta pizzaa.

Patate e Salsiccia – peruna-makkarapizza

Pizzapohja, pikataikina:

500 g vehnäjauhoja (mielellään 00-jauhoa)
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
7 g kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
10 g hienoa merisuolaa
10 g oliiviöljyä (reilu ruokalusikallinen)

Tästä määrästä tulee pizzaa 2–3 hengelle.

Ota tilkka vettä (n. 10 %) erikseen ja sekoita siihen hieno merisuola.

Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja lisää vesi (90 %). Jos käytät tuorehiivaa, liuota se aluksi veteen ja vasta sen jälkeen jauhoihin. Vaivaa ensin käsin tai koneella, hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia.

Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin.

Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.

Vaivaa lopuksi taikinaa maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää eikä tartu käsiin. Jos vaivaat käsin, ota taikina pois kulhosta ja vaivaa pöydällä reippain ottein.

Kun taikina on valmis, anna sen kohota noin tunnin ajan huoneenlämmössä jistutetun keittiöpyyhkeen alla. Muotoile taikinasta palloja ja levitä ne haluamaasi muotoon. Täytä ja paista.

Täytteet:
jauhoisia perunoita
tuoretta rosmariinia
tuoremakkaraa
suolaa
mozzarellaa
oliiviöljyä

Keitä perunat kuorineen ja anna jäähtyä. (Voit käyttää myös uuniperunoita.)

Asettele rosmariinin neulasia kohonneen pizzapohjan päälle. Riko keitetty ja kuorittu peruna käsilläsi ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Lisää tuoremakkara. Mausta suolalla.

Paista uunin alaosassa, kunnes pohja on kypsynyt. Ota sitten pelti uunista, lisää mozzarella ja anna paistua uunin keskiosassa, kunnes juusto on sulanut.

Kaada valmiin pizzan päälle hieman oliiviöljyä. Koristele tuoreella rosmariinilla. 

Lähde: Saku Tuominen, Luca Platania, Tuukka Koski ja Kimmo Kivilahti: Pizze (Otava 2015)

Lisää aiheesta:

Näin valmistat ravintolatasoista pizzaa kotikeittiössä – tutulla välineellä superrapea lopputulosTäydellisen pizzapohjan salaisuus – näillä vinkeillä onnistutKokeile uutta tapaa valmistaa pizza – tähän versioon ei tule ollenkaan pohjaa!Peltipizza - silleen kuin ItaliassaPienellä muutoksella uskomaton vaikutus pizzaan: Näin taikina kannattaa ehdottomasti valmistaaPizza caprese ai tre pomodori – Luca Platanian levypizza
PizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta

  • 21.4.09:43
    Ruoka

    Italialaiset maistoivat Suomen suosituinta pizzaa – tämä oli reaktio ananaksesta