Makkara-punaviinirisotto

MTV Oy, All rights reserved

Saimme viikonlopuksi appivanhempien koiran hoitoon. Sateinen sää ja pienessä mökissä nyhrääminen koiran kanssa ei houkutellut, joten jäimme kaupunkiin. Olin tosin jo ostanut grillattavat, joten niistä täytyi kehittää jotain muuta. Kauppakassista löytyi raakamakkaroita sekä talouskyljyksiä. Päätin laittaa makkarat risottoon ja tehdä kyljyksistä ragù-kastiketta.

Makkara-punaviinirisotto

3 raakamakkaraa

2 dl risottoriisiä tai ohrasuurimoita

1 salottisipuli hienonnettuna (keltasipulikin käy)

1 varsisellerin varsi hienonnettuna

1 lasillinen punaviiniä

1-2 oksaa tuoretta rosmariinia lehdet nypittyinä

7-10 dl kanalientä

2 nokaretta voita

2 rkl oliiviöljyä

70-100 g parmesaania raastettuna

suolaa

pippuria

(persiljaa koristeeksi)

Kuumenna kattila ja lorauta sinne öljy ja yksi nokare voita. Paista makkarat kauniin ruskeiksi pinnalta. Ei läpikypsäksi asti. Ota makkarat pois ja laita sivuun odottamaan. Kippaa mukaan sipuli ja selleri. Kuullota hetki ja kaada mukaan riisi/ohra sekä rosmariinin lehdet. Riisistä irtoaa enemmän tärkkelystä, joten pyöritä sitä kauemmin kuin ohraa. Kaada mukaan lasi punaviiniä ja sekoita. Vähennä lämpöä miedolle. Kippaa 1 dl kanalientä kerrallaan ja hämmennä koko ajan. Lisää seuraava desilitra, kun edellinen alkaa loppua. Kun riisi lähestyy al dente -tasoa, pilko makkara 1-2 cm palasiksi ja lisää mukaan. Kun riisi on kypsähkö eli hampaissa tuntuva al dente -pehmeys, mausta se suolalla ja pippurilla ja laita mukaan parmesaani ja toinen nokare voita. Voit ripotella päälle lehtipersiljaa antamaan annokseen väriä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.