Saimme viikonlopuksi appivanhempien koiran hoitoon. Sateinen sää ja pienessä mökissä nyhrääminen koiran kanssa ei houkutellut, joten jäimme kaupunkiin. Olin tosin jo ostanut grillattavat, joten niistä täytyi kehittää jotain muuta. Kauppakassista löytyi raakamakkaroita sekä talouskyljyksiä. Päätin laittaa makkarat risottoon ja tehdä kyljyksistä ragù-kastiketta.
Makkara-punaviinirisotto
3 raakamakkaraa
2 dl risottoriisiä tai ohrasuurimoita
1 salottisipuli hienonnettuna (keltasipulikin käy)
1 varsisellerin varsi hienonnettuna
1 lasillinen punaviiniä
1-2 oksaa tuoretta rosmariinia lehdet nypittyinä
7-10 dl kanalientä
2 nokaretta voita
2 rkl oliiviöljyä
70-100 g parmesaania raastettuna


