Makkara-punaviinirisotto
Saimme viikonlopuksi appivanhempien koiran hoitoon. Sateinen sää ja pienessä mökissä nyhrääminen koiran kanssa ei houkutellut, joten jäimme kaupunkiin. Olin tosin jo ostanut grillattavat, joten niistä täytyi kehittää jotain muuta. Kauppakassista löytyi raakamakkaroita sekä talouskyljyksiä. Päätin laittaa makkarat risottoon ja tehdä kyljyksistä ragù-kastiketta.
Makkara-punaviinirisotto
3 raakamakkaraa
2 dl risottoriisiä tai ohrasuurimoita
1 salottisipuli hienonnettuna (keltasipulikin käy)
1 varsisellerin varsi hienonnettuna
1 lasillinen punaviiniä
1-2 oksaa tuoretta rosmariinia lehdet nypittyinä
7-10 dl kanalientä
2 nokaretta voita
2 rkl oliiviöljyä
70-100 g parmesaania raastettuna
suolaa
pippuria
(persiljaa koristeeksi)
Kuumenna kattila ja lorauta sinne öljy ja yksi nokare voita. Paista makkarat kauniin ruskeiksi pinnalta. Ei läpikypsäksi asti. Ota makkarat pois ja laita sivuun odottamaan. Kippaa mukaan sipuli ja selleri. Kuullota hetki ja kaada mukaan riisi/ohra sekä rosmariinin lehdet. Riisistä irtoaa enemmän tärkkelystä, joten pyöritä sitä kauemmin kuin ohraa. Kaada mukaan lasi punaviiniä ja sekoita. Vähennä lämpöä miedolle. Kippaa 1 dl kanalientä kerrallaan ja hämmennä koko ajan. Lisää seuraava desilitra, kun edellinen alkaa loppua. Kun riisi lähestyy al dente -tasoa, pilko makkara 1-2 cm palasiksi ja lisää mukaan. Kun riisi on kypsähkö eli hampaissa tuntuva al dente -pehmeys, mausta se suolalla ja pippurilla ja laita mukaan parmesaani ja toinen nokare voita. Voit ripotella päälle lehtipersiljaa antamaan annokseen väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan