Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makkara-punaviinirisotto

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 10.05.2013 08:45

Saimme viikonlopuksi appivanhempien koiran hoitoon. Sateinen sää ja pienessä mökissä nyhrääminen koiran kanssa ei houkutellut, joten jäimme kaupunkiin. Olin tosin jo ostanut grillattavat, joten niistä täytyi kehittää jotain muuta. Kauppakassista löytyi raakamakkaroita sekä talouskyljyksiä. Päätin laittaa makkarat risottoon ja tehdä kyljyksistä ragù-kastiketta.

Makkara-punaviinirisotto

3 raakamakkaraa

2 dl risottoriisiä tai ohrasuurimoita

1 salottisipuli hienonnettuna (keltasipulikin käy)

1 varsisellerin varsi hienonnettuna

1 lasillinen punaviiniä

1-2 oksaa tuoretta rosmariinia lehdet nypittyinä

7-10 dl kanalientä

2 nokaretta voita

2 rkl oliiviöljyä

70-100 g parmesaania raastettuna

suolaa

pippuria

(persiljaa koristeeksi)

Kuumenna kattila ja lorauta sinne öljy ja yksi nokare voita. Paista makkarat kauniin ruskeiksi pinnalta. Ei läpikypsäksi asti. Ota makkarat pois ja laita sivuun odottamaan. Kippaa mukaan sipuli ja selleri. Kuullota hetki ja kaada mukaan riisi/ohra sekä rosmariinin lehdet. Riisistä irtoaa enemmän tärkkelystä, joten pyöritä sitä kauemmin kuin ohraa. Kaada mukaan lasi punaviiniä ja sekoita. Vähennä lämpöä miedolle. Kippaa 1 dl kanalientä kerrallaan ja hämmennä koko ajan. Lisää seuraava desilitra, kun edellinen alkaa loppua. Kun riisi lähestyy al dente -tasoa, pilko makkara 1-2 cm palasiksi ja lisää mukaan. Kun riisi on kypsähkö eli hampaissa tuntuva al dente -pehmeys, mausta se suolalla ja pippurilla ja laita mukaan parmesaani ja toinen nokare voita. Voit ripotella päälle lehtipersiljaa antamaan annokseen väriä.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäMehevä maissi-kanapannuKantarelli-kukkakaalirisotto tillilläPaprikainen risotto sardellilla ja buffalomozzarellallaSavulohi-piparjuuri-parsarisottoFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera
makkarapunaviinirisottoraakamakkarareseptirisotto

Tuoreimmat aiheesta

makkara
MTV Oy, All rights reserved
  • 14.02.201920:39
    darrapasta

    Darrapasta - tulta, suolaa ja rasvaa

  • 05.07.201808:45
    Digi

    Grillien TOP 10: Katso suomalaisten suosikit ja parvekegrillaajan valinnat

  • 09.11.201519:11
    cocktail-pala

    Sausage Rolls - jenkkien tuore somehitti

  • 05.03.201520:27
    hodari

    Hot Dog kokonaan itse tehtynä

  • 14.01.201520:38
    dippi

    Eksoottisempi hot dog Tomi Björckin tapaan