Makea yllätys ystävänpäiväksi – tarvitset vain kolme ainesosaa
Yllätä ystäväsi ihanilla vadelma-valkosuklaafudgeilla. Nämä herkkupalat on helppo valmistaa, ja saavat takuulla hymyn saajansa kasvoille.
Fudget suorastaan sulavat suussa! Pakkaa kauniisti ja ilahduta makealla lahjalla.
Vadelma-valkosuklaafudget
1 prk kondensoitua maitoa
5 dl valkosuklaata rouhittuna
Pakastekuivattuja vadelmia
1. Vuoraa noin 20x20cm vuoka foliolla tai vaihtoehtoisesti voit käyttää silikonikonvehtimuottia.
2. Mittaa kondensoitu maito ja rouhittu suklaa paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä.
3. Sekoittele massaa kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon vadelmat. Kaada foliolla vuorattuun vuokaan.
4. Siirrä vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi (vähintään 1,5h). Ja leikkaa jäähtynyt fudgemassa niin moneen palaan kuin tahdot!
Fudget säilyvät jääkaapissa viikon verran.
RESEPTI JA KUVAT: Jinna Lappalainen ja Jonna Ahonen, Dr Sugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut