Makea vai kirpeä booli juhliin? Täydellinen juoma syntyy helposti
Oletko makean ystävä, vai ovatko kirpeät juomat enemmän mieleesi? Katso reseptit, joilla booli valmistuu sekä makeaan että kirpeään makuun!
Altia Akatemian valmentaja ja baarimestari Mikael Karttunen kertoi reseptinsä onnistuneiden boolien valmistamiseen. Karttusen reseptillä valmistuu booli sekä makean että kirpeän ystäville.
Makea booli
0,5 l limellä maustettua vodkaa (esim. Finlandia Lime)
0,5 l persikkalikööriä (esim. The Original Peachtree)
1 l karpalomehua (esim. Ruby Red tai ocean spray)
1,5 l metsämarjalimua (esim. Fanta Metsämarjaa)
0,5 l kivennäisvettä
Jään voi jäädyttää karpalomehusta helposti laittamalla mehutetran pakastimeen vuorokaudeksi ja kuorimalla pahvin pois jäätyneen mehukalikan päältä. Koristeeksi sopivat pakastemarjat ja appelsiinisiivut.
Kirpeä booli
0,5 l limellä maustettua vodkaa (esim. Finlandia Lime)
0,5 l raparperilikööriä (esim. De Kuyper Sour Rhubarb
1 l omena-vadelmamehua (esim. Tropicana Apple and Raspberry)
1,5 l russchiania (esim. Schweppes Russchian)
0,5 l kivennäisvettä (esim. Vichy)
Jään voi jäädyttää kirkkaasta omenamehusta kuten edellä. Koristeeksi pakastevadelmat ja tuore raparperi. Halutessaan tähän voi lisätä myös tuoretta minttua, jolloin lopputulos on hieman mojito-henkinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella