Makea, mutta raikas – mansikkainen jäätee on täydellinen kesäjuoma

Jäätee on aivan loistava kesäjuoma! Tämän raikkaan juoman kruunaavat nyt makeimmillaan olevat mansikat.
Jääteen valmistus on helppoa. Tätä raikasta juomaa kannattaa valmistaa kerralla enemmänkin, sillä jäätee säilyy hyvin. Näin sinulla on aina valmiina raikasta juomaa silloin, kun kaipaat viilennystä tai herkkuhimo iskee. Tämä juoma nimittäin taltuttaa hyvin myös makeanhimon!
Mansikkajäätee
1 l vettä
mustaa teetä
1/2 dl sokeria
1/2 dl sitruunamehua
400 g tuoreita mansikoita
Kiehauta noin litra vettä. Kaada vesi kannuun ja lisää hautumaan 3-5 pussia haluamaasi mustaa teetä. Ceylon-tee toimii jääteehen erinomaisesti, mutta voit valita myös maustettuja vaihtoehtoja oman makusi mukaan.
Jätä teepussit likoamaan kuumaan veteen noin viideksi minuutiksi. Liian pitkä liotus tekee juomasta helposti kitkerää, mutta liian vähäinen haudutus taas jättää maun laimeaksi.
Lisää kuuman teen sekaan noin puoli desiä sokeria ja saman verran sitruunamehua. Voit säädellä makeutta ja sitruunaisuutta makusi mukaan.
Soseuta 400 grammaa mansikoita hienoksi survokseksi. Voit notkistaa survosta tarvittaessa vedellä. Lisää mansikkasurvos hieman viilentyneen teen joukkoon siivilän läpi. Sekoita ja jätä jääkaappiin tekeytymään noin tunnin ajaksi.
Tarjoile tämä kesäinen teejuoma korkeasta lasista jääpalojen kera. Viimeistele juoma koristelemalla kokonaisilla mansikoilla.
Vinkki:
Lisää mansikkasurvoksen joukkoon tuoretta basilikaa. Basilika sopii täydellisesti mansikan kumppaniksi ja toimii hyvin myös jääteessä.
Lähde: Marthastewart.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon