Makea, mutta raikas – mansikkainen jäätee on täydellinen kesäjuoma

mansikkatee
Shutterstock

Jäätee on aivan loistava kesäjuoma! Tämän raikkaan juoman kruunaavat nyt makeimmillaan olevat mansikat. 

Jääteen valmistus on helppoa. Tätä raikasta juomaa kannattaa valmistaa kerralla enemmänkin, sillä jäätee säilyy hyvin. Näin sinulla on aina valmiina raikasta juomaa silloin, kun kaipaat viilennystä tai herkkuhimo iskee. Tämä juoma nimittäin taltuttaa hyvin myös makeanhimon!

Mansikkajäätee

1 l vettä
mustaa teetä
1/2 dl sokeria
1/2 dl sitruunamehua
400 g tuoreita mansikoita

Kiehauta noin litra vettä. Kaada vesi kannuun ja lisää hautumaan 3-5 pussia haluamaasi mustaa teetä. Ceylon-tee toimii jääteehen erinomaisesti, mutta voit valita myös maustettuja vaihtoehtoja oman makusi mukaan. 

Jätä teepussit likoamaan kuumaan veteen noin viideksi minuutiksi. Liian pitkä liotus tekee juomasta helposti kitkerää, mutta liian vähäinen haudutus taas jättää maun laimeaksi.

Lisää kuuman teen sekaan noin puoli desiä sokeria ja saman verran sitruunamehua. Voit säädellä makeutta ja sitruunaisuutta makusi mukaan.

Soseuta 400 grammaa mansikoita hienoksi survokseksi. Voit notkistaa survosta tarvittaessa vedellä. Lisää mansikkasurvos hieman viilentyneen teen joukkoon siivilän läpi. Sekoita ja jätä jääkaappiin tekeytymään noin tunnin ajaksi.

Tarjoile tämä kesäinen teejuoma korkeasta lasista jääpalojen kera. Viimeistele juoma koristelemalla kokonaisilla mansikoilla. 

Vinkki:
Lisää mansikkasurvoksen joukkoon tuoretta basilikaa. Basilika sopii täydellisesti mansikan kumppaniksi ja toimii hyvin myös jääteessä. 

Lähde: Marthastewart.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat