Madridin ravintolavinkkejä - osa 2

Ja tässä loput ravintolat 3,5 päivän Madrid-turneesta. Jos jonkinlaisen järjen pitää matkassa, syö Madridissa väistämättä hyvin. Tsekkaa myös raflaesittelyiden ensimmäinen osa.

Sisämaasta huolimatta Madrid on upea seafood-paikka. Ovat hioneet logistiikan kuntoon jo muinoin ja kauppahallien tiskit ovat täynnä tuoretta merenelävää jo avatessa, tapas-baareista puhumattakaan.

PS. Tästäkin reissusta olisit saanut paljon live-hetkiä Instagramin Storiesissa: @sivumaku. Muista myös Facebook!

Venencia
Madridilainen instituutio ja yksi hienoimmista käymistäni baareista missään. Täällä aika on todellakin pysähtynyt eikä mikään näytä muuttuneen saati siivooja käynyt sataan vuoteen. Pölyisten pullojen lisäksi tarjolla paikan omia sherryjä ja kevyttä tapasta eikä mitään muuta. Baarissa ei saa kuvata, mutta otin ulkoa yhden foton. Googlaamalla löytyy kapinallisten ottamia otoksia. Älä missaa tätä paikkaa! Lasillisetkin vain 2-5 euroa.
Calle Echegaray 7

Matador
Rustiikkinen pieni tapas-baari, jonka annokset ovat sellaista perustasoa, mutta palvelu sydämellistä. Paikallisten suosiossa ja varmasti juuri tunnelman takia.
Iberico-kinkkua, paria makkaraa, manchegoa, tortillaa, lasi viiniä ja pullo olutta 19 euroa.
Calle de la Cruz 39

Posada del Dragon
Hotellin yhteydessä toimiva ravintola, joka on ruoan ja sisustuksen puolesta hitusen modernia, mutta tyylikästä. Palvelu hyvin ystävällistä. Parsaa sillin ja saksanpähkinän kanssa menee toistoon kotikeittiössä. Bellota toimi, koska ei muuta voi. Päälle 2 lasia viiniä ja laskuksi 33,80 (Bellota 15,90).
Cava Baja 14
www.posadadeldragon.com

La Concha
Perinteisen oloinen rento tapasbaari. Herkulliset sardellileivät, ihan jees kylmäsavulohisalaatti ja hauskana keittiöntervehdyksenä tuorejuustosta ja kurpitsasta tehty feikkimunakeksi. Pari lasia viiniä ja lasku 18 euroa.
Cava Baja 7
www.facebook.com/tabernalaconcha

Taberna Los Huevos de Lucio
Piti mennä saman kadun Casa Lucioon, mutta eksyttiin tänne. Eipä mitään, modernin hyvä, mutta hiukan hintavampi tapas-baari. Turskakroketit, fritattu mustekala, leipää, 2 lasia viiniä ja lasi laatu-cavaa 36 euroa.
Calle Cava Baja 30
www.loshuevosdelucio.com

La Casa del Abuelo
Ruuhkaisa, vanha tapas-baari on levittäytynyt pienen aukion molemmille laidoille. Täällä must-juttu näytti olevan tirisevän kuuma, valkosipulinen katkarapuruukku, joka myytiin varsin suoraviivaisesti, mutta en katunut. Erinomainen. Katkisruukku ja 2 lasia viiniä 25 euroa.
Calle de la Victoria 12
www.lacasadelabuelo.es

Más al Sur
Ronskinpuoleiset annokset tarjoileva tapas-baari. Herkulliset, fritatut munakoisot vadelma-aiolilla (testiin!), mättökokoinen riivitty liha-annos perunalla, puolikas sienirisottoannos ja 2 lasia viiniä 29 euroa.
Calle de Santa Isabel, 35

Lambuzo
Viihtyisän tasokas tapas-ravintola, jossa tarjolla tavallista parempi viinilista. Myöhäisen lounaan aikaan pelkkiä paikallisia asiakkaina. Herkullinen, majoneesin paksuinen kylmä, Salmorejo-keitto tonnikalalla (menee kotikokeiluun), tyylikkäästi fritatut munakoisot, lajitelma erilaisia kroketteja, luonteikkaat sherrysimpukat (20 euroa), 4 lasia viiniä ja lasillinen upeaa 15-vuotista sherryä (jota ostin myös kotiin) yht. 58 euroa.
De Las Conchas 8

La Taberna de Elisa
Kävimme täällä vain lasillisilla, mutta vaikutti erittäin mukavalta ja lämminhenkiseltä tapas-baarilta. Nykyisin edellisessä postauksessa mainitun TriCiclo-ravintolan ravintoloitsijoiden omistuksessa, joten lupa odottaa paljon ruoaltakin.
Santa Maria 28
www.eltriciclo.es/la-elisa

Los Rosales
Tasokas viinikauppa, josta lähti mukaan Lambuzossa maistamani 15-vuotinen sherry.
Echegaray 17


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja