Madridin ravintolavinkkejä - osa 1

Ehdin vihdoin kerätä yhteen Madridin-matkan ravintolavinkkejä. 3,5 päivässä ei tullut laitettua yhtäkään huonoa suupalaa suuhun. En usko, että se oli säkää. Tsekkaa myös raflaesittelyjen toinen osa.

Madrid näyttäytyi yhtenä parhaimmista ruokakaupungeista, joissa olen vieraillut. Muunkin annin osalta menee reissukohteitteni top vitoseen. Vaimo kirjoitti muistakin näkemisen arvoisista paikoista ja itse kerron nyt lyhyesti jokaisesta raflasta ja baarista, joissa tuli käytyä.

Olimme Madridissa toukokuun alussa, mikä taitaa olla vuoden paras aika vierailuun. Lämpö keikkui hellerajan tuntumassa, kun taas keskikesällä viisari heilahtaa usein 40 asteen yli, joka on kaupunkilomailuun tukalaa.

Yksi huomion arvoinen seikka on madridilainen ruokarytmi. Lounas syödään klo 14-15 maissa ja illallinen klo 21 jälkeen, pääosin klo 22 tienoilla - vielä Italiaakin myöhemmin. Toki turistihenkiset paikat pitävät ovia auki läpi päivän.

PS. Tästäkin reissusta olisit saanut paljon live-hetkiä Instagramin Storiesissa: @sivumaku. Muista myös Facebook!

Mercado de San Miguel
Madridin ruokamekka, jota et voi jättää väliin. Kauppahalli koostuu pelkistä tapasravintoloista, joista napataan annokset ja juomat kouraan ja syödään missä mahdutaan. Tapas-annosten hinnat vaihtelevat eurosta pariinkymppiin riippuen raaka-aineista. Sellainen keskiverto suupala kustantaa 3-4 euroa, joten rahaa saa uppoamaan yllättävän paljon, jos alat ahmia. Otinpa yhden 14 euron lautasellisen jättikatkarapujakin, koska damn, mikä ero oikeesti tuoreessa kamassa on Suomen tarjontaan verrattuna.
Plaza de San Miguel
www.mercadodesanmiguel.es

Museo del Jamón
Ympäri Madridia törmäät Museo del Jamón -ketjuun, joka on lihakaupan, tapasbaarin, kansankuppilan ja aamiaismestan hybridi. Yksi sellainen oli suoraan hotellimme vieressä ja söimme siellä kerran aamiaisen (kuvan kombo 3,70 euroa). Täynnä paikallisia aamusta yöhön. Kannattaa poiketa ihan vain vaikka ihastelemassa kinkkumerta.
www.museodeljamon.es

Chocolatería San Ginés
Madrid on churro-munkkien kotikaupunki ja asiaan vihkiytyneitä churreríoita on joka puolella. Chocolatería San Ginés on niistä kuuluisin ja tarjoillut churroja jo vuodesta 1894. Churrot kuuluvat madridilaisten arkeen läpi vuorokauden. Niitä syödään niin aamiaisella, päivällä poiketen kuin pikkutunneilla baari-illan jälkeenkin. Ne tarjoillaan kaakaon kera, joka suomalaisen vinkkelistä muistuttaa enemmän paksua suklaakastiketta. Viihtyisä, historiaansa henkivä paikka, jonka tunnelma toki kärsii hiukan turistien suuresta suosiosta. Auki 24/7.
Pasadizo San Ginés, 5
chocolateriasangines.com

TriCiclo
Uudempaa espanjalaista keittiötä esittelevä yhtä aikaa semifiini ja semirento TriCiclo tarjoili reissumme fiineintä ruokaa. Annokset ovat enemmän tai vähemmän jaettavia, mutta tyylikkäällä tavalla. Tyyli purjehtii modernisoitujen espanjalaisten klassikoiden kautta fuusioituna eri maiden keittiöön. Söimme mm. cevicheä, tonnikalatartaria ja kyyhkyä.
Lounaalla 2 jaettavaa annosta, 2 eri pääruokaa, 2 x laatu-cava, 4 x viinilasillinen, kahvit ja suklaat yht. 82 euroa.
Calle Santa María, 28
eltriciclo.es

Casa Toni
Paikallisten suosima perinteisen krouvi tapasbaari. Just niin autenttisen kansankuppilan oloinen rafla kuin kuvittelin tapaspaikkojen olevankin.
Viinietikassa marinoituja sardelleja, Pimientos de Patron, Patatas Bravas ja superhyvää morcillaa. Päälle 3 lasia viiniä ja pieni olut ja laskuksi 31 euroa.
Calle de la Cruz, 14

Casa Alberto
Perinteitä huokuva, 1827 perustettu ravintola, jonka menulla törmäät eksoottisiin, mutta madridilaisen keittiön perinteisiin raaka-aineisiin kuten snacksiksi tarjoiltuihin friteerattuihin porsaankorviin, etanoihin, naudan vatsalaukkuun ja lampaan sorkkaan. Etanat madridilaisittain olivat herkkua, vasikkapullat tylsiä. Päälle 2 lasia viiniä ja laskuksi 28 euroa.
Calle de las Huertas, 18
www.casaalberto.es

Salmon Guru
Yksi parhaista käymistäni cocktail-baareista. Tyylikkään räiskyvä sisustus, superystävällinen palvelu, erinomaiset drinkit ja taustamusa, jota oli pakko napata talteen Shazam-appilla. Madridissa ei liiemmin törmää moderniin meininkiin, mistä juontuu baarin nimikin. Lohi ui vastavirtaan ja guru on avoimen sydämellinen. Cocktailien hinnat kymmenen euron tietämissä.
Calle Echegaray, 21
salmonguru.es

Rolenka
Cocktail-baareja ei hirveästi näkynyt, mutta osuimme puolivahingossa toiseenkin laatumestaan. Rolenka oli hitusen Salmon Gurua fiinimmän ja klassisemman oloinen, mutta drinkkilista oli tätä päivää. Ravintola on hotellin yhteydessä ja sieltä saa myös ruokaa. Cocktailit 10-15 euroa.
Calle Mayor 30
www.rolenka.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja