Maailman stressaavin ammatti! Tästä syystä kaikkien pitäisi arvostaa tarjoilijoita

tarjoilija ravintola
Shutterstock

Kiinalaisen yliopiston tutkimus paljastaa, että huonopalkkainen tarjoilijan työ on stressaavin ammatti.

Tuplavuorot väsyttävät, muutaman minuutin ruokatauot pidetään seisaallaan ja asiakkaat haukkuvat ruokaa ymmärtämättä, ettei sen pöytään tuoneella ollut valmistuksen kanssa mitään tekemistä. Pitkän päivän jälkeenkään palkka ei päätä huimaa. Sellaista on tarjoilijan työ.

Kiinalaisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan tarjoilijan työ kiristää hermoja enemmän kuin esimerkiksi lääkärin tai kirurgin ammatti. Eniten fyysisiä ja psyykkisiä ongelmia seuraa nimenomaan alalla, joka vaatii tekijältään paljon, mutta josta ei saa juurikaan kiitosta. Lääkäreiden ja opettajien vaativa ammatti saa vastapainoksi arvostusta, joka estää työstressin syntymistä.

Tarjoilijoilla on tutkimuksen mukaan 22 prosenttia suurempi riski saada sydänkohtaus kuin muilla aloilla työskentelevillä. Naisten kohdalla luku nousee 33 prosenttiin. Palvelualojen työntekijät myös tupakoivat ja käyttävät alkoholia enemmän kuin muut, mikä voi tutkijoiden mukaan vaikuttaa tarjoilualan ammattilaisten suurempaan riskiin sairastua vakavasti.

Tutkimukseen osallistui yhteensä 138 000 kokelasta. 

Lähde: LAD bible

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja