Maailman paras pihvi tulee Suomesta! Suomalaiselle lihalle sataa kansainvälistä menestystä

pihvi atria
Atria

Suomalainen nurminaudan ulkofileepihvi on valittu maailman parhaaksi pihviksi World Steak Challenge -kilpailussa Lontoossa.

Videolla huippukokki neuvoo takuuvarman vinkin lihan kypsyyden varmistamiseen. 

Suomi putsasi palkintopöydän Lontoossa neljättä kertaa järjestetyissä pihvien maailmanmestaruuskilpailuissa. 

Atrian tanskalainen yhteistyökumppani JN Meat International osallistui kilpailuun Atrian naudanlihatuotteilla ja voitti kisoissa peräti neljä kuudesta kilpailukategoriasta. JN Meat myy suomalaista lihaa Tanskan markkinoille ja vie tuotteita myös moniin Euroopan maihin.

– Olemme todella ylpeitä tästä palkinnosta, korkealaatuinen ja hyvän makuinen liha on meille erityisen intohimon kohde, JN Meat Internationalin perustaja ja omistaja John Sashi-Nielsen toteaa.

Vuoden 2017 kilpailuissa suomalainen liha voitti kultaa suomalaisella ayrshirenaudan rib eye -välikyljyksellä.

Tuomaristo vakuutettiin intensiivisella maulla

World Steak Challenge -pihvikilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 22 maata ja 35 eri nautarotua, mikä on enemmän kuin koko kilpailun historiassa.

Kilpailua tuomaroi liha-alan ammattilaisista koostuva asiantuntijaryhmä, joka arvioi lihat kansainvälisesti sovittujen kriteerien mukaisesti. Suomalainen liha valittiin kilpailun parhaaksi, koska se oli täydellisesti marmoroitunut, se oli murea ja juureva maultaan. Tuomaristo arvioi erityisesti tuotteiden makua, väriä, marmoroitumista, rasvan koostumusta ja ulkonäköä.

Global Meat News -sivustolla yksi tyomariston puheenjohtaja Alan Franck kuvailee korkeatasoista kilpailua todella tiukaksi. 

– Suomi vei parhaan pihvin tittelin runsaalla marmoroinnilla ja hyvällä mureudella, tasapainoisuudella ja intensiivisellä maulla, Flanck kuvailee.

Word Steak Challenge 2018 voittajat:

World’s Best Steak:
JN Meat International, alkuperämaa Suomi/Atria 

World’s Best Sirloin:
JN Meat International, alkuperämaa Suomi/Atria

World’s Best Rib Eye:
JN Meat International, alkuperämaa Suomi/Atria

World’s Best Fillet:
ABP Poland, alkuperämaa Puola

World’s Best Grain-fed:
OSI International, alkuperämaa Saksa

World’s Best Grass-Fed:
JN Meat International, alkuperämaa Suomi/Atria

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.