Maailman paras pihvi tulee Suomesta! Suomalaiselle lihalle sataa kansainvälistä menestystä
![Copyright: Atria. pihvi atria](https://im.mtvuutiset.fi/image/6975930/landscape16_9/1600/900/67108f200cdc04341182b3a7705e6f73/nu/pihvi-atria.jpg)
Suomalainen nurminaudan ulkofileepihvi on valittu maailman parhaaksi pihviksi World Steak Challenge -kilpailussa Lontoossa.
Videolla huippukokki neuvoo takuuvarman vinkin lihan kypsyyden varmistamiseen.
Suomi putsasi palkintopöydän Lontoossa neljättä kertaa järjestetyissä pihvien maailmanmestaruuskilpailuissa.
Atrian tanskalainen yhteistyökumppani JN Meat International osallistui kilpailuun Atrian naudanlihatuotteilla ja voitti kisoissa peräti neljä kuudesta kilpailukategoriasta. JN Meat myy suomalaista lihaa Tanskan markkinoille ja vie tuotteita myös moniin Euroopan maihin.
– Olemme todella ylpeitä tästä palkinnosta, korkealaatuinen ja hyvän makuinen liha on meille erityisen intohimon kohde, JN Meat Internationalin perustaja ja omistaja John Sashi-Nielsen toteaa.
Vuoden 2017 kilpailuissa suomalainen liha voitti kultaa suomalaisella ayrshirenaudan rib eye -välikyljyksellä.
Tuomaristo vakuutettiin intensiivisella maulla
World Steak Challenge -pihvikilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 22 maata ja 35 eri nautarotua, mikä on enemmän kuin koko kilpailun historiassa.
Kilpailua tuomaroi liha-alan ammattilaisista koostuva asiantuntijaryhmä, joka arvioi lihat kansainvälisesti sovittujen kriteerien mukaisesti. Suomalainen liha valittiin kilpailun parhaaksi, koska se oli täydellisesti marmoroitunut, se oli murea ja juureva maultaan. Tuomaristo arvioi erityisesti tuotteiden makua, väriä, marmoroitumista, rasvan koostumusta ja ulkonäköä.
Global Meat News -sivustolla yksi tyomariston puheenjohtaja Alan Franck kuvailee korkeatasoista kilpailua todella tiukaksi.
– Suomi vei parhaan pihvin tittelin runsaalla marmoroinnilla ja hyvällä mureudella, tasapainoisuudella ja intensiivisellä maulla, Flanck kuvailee.
Word Steak Challenge 2018 voittajat:
World’s Best Steak:
JN Meat International, alkuperämaa Suomi/Atria
World’s Best Sirloin:
JN Meat International, alkuperämaa Suomi/Atria
World’s Best Rib Eye:
JN Meat International, alkuperämaa Suomi/Atria
World’s Best Fillet:
ABP Poland, alkuperämaa Puola
World’s Best Grain-fed:
OSI International, alkuperämaa Saksa
World’s Best Grass-Fed:
JN Meat International, alkuperämaa Suomi/Atria
Lähde: WorldSteakChallenge, Atria
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka