Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maailman kallein pihvi maksaa liki 3000 euroa – tähän hinta perustuu

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 09.12.2015 07:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Tavallisesti lihaa arvostetaan sen tuoreuden vuoksi, mutta Odd City Central -sivuston mukaan maailman kalleimmat pihvit saattavat olla jopa vuosikymmeniä vanhoja.

Ranskalainen Polmardin tila ja lihakauppa myy erikoislihaa, jonka hinta yhtä pihviä kohden voi nousta yli 2 900 euroon. Syy korkeaan hintaan on prosessi, jonka lihat käyvät läpi ennen myyntiä.

Maailman kalleimmat pihvit jäädytetään erikoistekniikalla

Maailman kalleimmiksi väitetyt pihvit jäähdytetään 43 asteen lämpötilassa siten, että kylmää ilmaa kohdistetaan lihaan peräti 120 kilometrin tuntivauhdilla. Jäädytystekniikan ansiosta arvostetut pihvit kestävät käytännössä pilaantumattomina ikuisesti. Ajan myötä liha ei mätäne, vaan maistuu tuoreelta vielä vuosikymmenienkin jälkeen.

Blonde Aquitane -naudat, joista kalliit pihvit valmistetaan, saavat myös erityisen hyvää kohtelua. Naudat viihtyvät ulkona, ja ne pääsevät liikkumaan myös metsässä. Naudoilla on paljon suojia, joihin ne voivat hakeutua vesi- tai lumisateella.

Myös eläinten stressittömyyteen on kiinnitetty erityishuomiota Polmardin tilalla. Nautojen mielenterveyttä pyritään vaalimaan muun muassa puhumalla niille, sillä tilalla uskotaan stressin huonontavan lihan laatua.

Lisäksi Pollardin tilan nautojen teurastustiheyden kanssa ollaan tarkkana: joka viikko teuraaksi päätyy vain neljä eläintä.

Lähde: Odd City Central 

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Tämä yksityiskohta paljastaa laadukkaan lihan kaupassaTutkijat 3D-tulostivat ennennäkemättömän naudanlihapihvin – hinta normaalisti 400 euroa kilolta SuomessaVenäjällä lehmät voivat paeta talvea vihreille nurmille VR-lasien avulla – Japanissa maailman kallein liha kasvaa hieronnan ja klassisen musiikin voiminKotiäiti paljasti televisiossa syöttävänsä lapselleen auton alle jääneitä eläimiä – katsojat järkyttyivät: "Aloin juuri voimaan pahoin"Ruokamaailman uusi innovaatio on keksitty: Pekonissa voisi olla noin neljäsosa vähemmän rasvaa!Maailman paras pihvi -kilpailusta kultamitali suomalaiselle lihalle: "Loistava menestys!"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • 08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • Eilen14:04
    Ruoka

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun

  • Eilen08:22
    Ruoka

    Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossa