Maailman kallein pihvi maksaa liki 3000 euroa – tähän hinta perustuu

shutterstock_127749473
Kuvituskuva. Shutterstock

Tavallisesti lihaa arvostetaan sen tuoreuden vuoksi, mutta Odd City Central -sivuston mukaan maailman kalleimmat pihvit saattavat olla jopa vuosikymmeniä vanhoja.

Ranskalainen Polmardin tila ja lihakauppa myy erikoislihaa, jonka hinta yhtä pihviä kohden voi nousta yli 2 900 euroon. Syy korkeaan hintaan on prosessi, jonka lihat käyvät läpi ennen myyntiä.

Maailman kalleimmat pihvit jäädytetään erikoistekniikalla

Maailman kalleimmiksi väitetyt pihvit jäähdytetään 43 asteen lämpötilassa siten, että kylmää ilmaa kohdistetaan lihaan peräti 120 kilometrin tuntivauhdilla. Jäädytystekniikan ansiosta arvostetut pihvit kestävät käytännössä pilaantumattomina ikuisesti. Ajan myötä liha ei mätäne, vaan maistuu tuoreelta vielä vuosikymmenienkin jälkeen.

Blonde Aquitane -naudat, joista kalliit pihvit valmistetaan, saavat myös erityisen hyvää kohtelua. Naudat viihtyvät ulkona, ja ne pääsevät liikkumaan myös metsässä. Naudoilla on paljon suojia, joihin ne voivat hakeutua vesi- tai lumisateella.

Myös eläinten stressittömyyteen on kiinnitetty erityishuomiota Polmardin tilalla. Nautojen mielenterveyttä pyritään vaalimaan muun muassa puhumalla niille, sillä tilalla uskotaan stressin huonontavan lihan laatua.

Lisäksi Pollardin tilan nautojen teurastustiheyden kanssa ollaan tarkkana: joka viikko teuraaksi päätyy vain neljä eläintä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja