Maailman kallein keksi selviytyi Titanicin matkasta huippukunnossa!

Titanic-keksi
Henry Aldridge & Son -huutokauppa

Maailman kallein keksi myytiin englantilaisessa huutokaupassa 15 000 punnalla, eli noin 20 000 eurolla.

Kyseessä ei ole mikä tahansa keksi, vaan 1900-luvun alussa uponneen Titanic-aluksen selviytymispakkaukseen kuulunut Spillers & Bakersin Pilot-voileipäkeksi.

RMS Titanic oli matkustajalaiva, jota pidettiin uppoamattomana. Se törmäsi jäävuoreen 14. huhtikuuta 1912 ja odotusten vastaisesti upposi.

Keksi myytiin englantilaisessa Henry Aldridge & Son -huutokaupassa ja sen hinta nousi 5000 puntaa korkeammaksi, kuin mitä odotettiin. Keksin osti kreikkalainen keräilijä.

Vaikka 1500 ihmistä menehtyi, yksi keksi säilyi vahingoittumattomana

Keksin pelasti uppoamiselta James Fenwick, joka oli matkustajana Carpathia-aluksella, joka auttoi pelastamaan Titanicin matkustajia vedestä.

Fenwick säilytti keksiä kirjekuoressa, jossa keksin lisäksi oli lappu ”Pilot-keksi Titanic-pelastusveneestä, huhtikuu 1912”.

– Se on maailman arvokkain keksi, Andrew Aldridge huutokaupasta kommentoi.

Aldridgen mukaan muita keksejä ei ole säilynyt matkalta.

Lähde: Mirror.co.uk

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja