Maailman helpoin tapa valmistaa perunat: Ei tarvitse edes kuoria – rapea lopputulos
Nämä uunissa paahdetut perunat syntyvät käden käänteessä ilman esikeittämistä.
Kaipaatko hieman vaihtelua perinteisille keitetyille perunoille? Kokeile perunoiden paahtamista uunissa: se on helppoa ja lopputulos on mehevän herkullinen.
– Jotkut väittävät, että paras lopputulos syntyy perunat esikeittämällä. Itse en kuitenkaan halua liata yhtä pannua enempää astioita, joten tässä teille maailman helpoin tapa valmistaa paahdettuja perunoita yhden pannun taktiikalla, neuvoo reseptin laatinut Anna Roberts.
Maailman helpoimmat paahdetut perunat uunissa
Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Pese ja harjaa noin puoli kiloa puikulaperunoita ja leikkaa ne kahtia pituussuunnassa.
Laita leikatut perunat uunivuokaan. Ripottele päälle runsaasti oliiviöljyä ja kääntele perunoita öljyssä. Mausta perunat suolalla ja pippurilla. Voit myös käyttää muita mausteita tai yrttejä. Pidä huoli, että perunoilla on tarpeeksi tilaa vuoassa, jotta ne kypsyvät rapeiksi. Jos vuoka on liian pieni ja perunat ovat siellä päällekkäin, lopputuloksesta tulee vetisempi.
Paahda perunoita uunissa noin 30 minuuttia, kunnes niiden pinta on saanut kullanruskean värin.
Nauti haluamasi lisukkeen kera!
***
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan