Maailman helpoin tapa valmistaa perunat: Ei tarvitse edes kuoria – rapea lopputulos

paistetut perunat
Uunissa paahdetut perunat voi maustaa oman maun mukaan mausteilla ja yrteillä. Shutterstock

Nämä uunissa paahdetut perunat syntyvät käden käänteessä ilman esikeittämistä. 

Kaipaatko hieman vaihtelua perinteisille keitetyille perunoille? Kokeile perunoiden paahtamista uunissa: se on helppoa ja lopputulos on mehevän herkullinen. 

– Jotkut väittävät, että paras lopputulos syntyy perunat esikeittämällä. Itse en kuitenkaan halua liata yhtä pannua enempää astioita, joten tässä teille maailman helpoin tapa valmistaa paahdettuja perunoita yhden pannun taktiikalla, neuvoo reseptin laatinut Anna Roberts

Maailman helpoimmat paahdetut perunat uunissa

Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Pese ja harjaa noin puoli kiloa puikulaperunoita ja leikkaa ne kahtia pituussuunnassa.

Laita leikatut perunat uunivuokaan. Ripottele päälle runsaasti oliiviöljyä ja kääntele perunoita öljyssä. Mausta perunat suolalla ja pippurilla.  Voit myös käyttää muita mausteita tai yrttejä. Pidä huoli, että perunoilla on tarpeeksi tilaa vuoassa, jotta ne kypsyvät rapeiksi. Jos vuoka on liian pieni ja perunat ovat siellä päällekkäin, lopputuloksesta tulee vetisempi.

Paahda perunoita uunissa noin 30 minuuttia, kunnes niiden pinta on saanut kullanruskean värin.

Nauti haluamasi lisukkeen kera!

***

1:18

 


Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja