Maailmalla suosittu kahvilatrendi rantautumassa vihdoin Suomeen – konseptille povataan menestystä: "Nautiskelua ja yhteisöllisyyttä""

Näin syntyy maailmalla trendaava punajuurilatte 1:10 Näin syntyy maailmalla trendaava punajuurilatte
Eikö tee ole sinun juttusi? Videolla barista tutustuttaa tuoreen kahvitrendin, punajuurilaten saloihin.

Kahviloissa käyminen kasvattaa yhä enemmän suosiotaan, ja nousussa ovat etenkin jaettavat annokset ja tasting-menut. Nyt Suomeen on rantautumassa konsepti, joka yhdistää edellä mainitut elementit herkullisella tavalla.

High tea -on monelle suomalaiselle Lontoon-matkailijalle tuttu konsepti, jossa iltapäiväteen kanssa nautitaan pieniä herkkuja, kuten voileipiä, leivoksia, kakkuja ja skonsseja. Nyt Kespro on lanseerannut kahviloille ja ravintoloille suunnatun high tea -konseptin myös Suomeen.

Kesprolta kyseiselle konseptille uskotaan olevan kysyntää, ja hig teasta saatetaankin vuosien varrella saada kilpailija suomalaisten keskuudessa suositulle brunssille. 

Juomana voi toimia myös kahvi tai kuohuviini

Vaikka high tealla on takanaan pitkä historia, se vastaa täydellisesti tämän hetken trendejä. 

– Kahviloissa asiointi kasvaa Suomessa yhä enemmän ja suosiota kasvattavat erityisesti kahviloissa ruokailu, jaettavat annokset ja tasting-menut. Tähän ilmiöön high tea sopii hyvin, sillä siinä yhdistyvät kaikki edellä mainitut elementit, Kespron Food Inspirations Manager Pekka Kettunen kertoo.

Teen sijaan juomana voi toimia myös laadukas kahvi tai kuohuviini, ja konseptia voidaan muokata hyvin omanäköiseksi ja eri tilanteisiin sopivaksi. 

– Nimestään huolimatta high tea on muutakin kuin teen juontia. Se on nautiskelua ja yhteisöllisyyttä – sharing is caring, Kettunen summaa.

Viisi faktaa hight teasta

1. High tea nautitaan kirjaimellisesti korkealta. Teen tarjoilutapa on saanut nimensä englantilaisen työvöenluokan tavasta nauttia tee myöhäisen päivällisen aikaan päivällispöydässä.

Tiesitkö? Iltapäivätee keksittiin alunperin englannissa herttuatar Annan toimesta vuonna 1840. Iltapäivisin nälkää tunteva herttuatar pyysi, että hänen huoneeneensa tarjoiltaisiin teetä, leipää, voita ja kakkuja. Tästä tulikin nopeasti tapa, johon Anna kutsui myös ystäviä seurakseen.

2. Teen lisäksi nautitaan tyypillisesti kello viiden iltapäiväteestä tuttuja herkkuja, kuten kurkkuvoileipiä, leivoksia, kakkuja sekä skonsseja, joita syödään hillon ja kermavaahtoa muistuttavan clotted creamin kera

3. High tea -tarjoilu kattaa runsaan tarjoilun ja leivosten lisäksi siihen saattaa kuulua myös lämpimiä ruokia.

4. Tänä päivänä high tea tarjoillaan tyypillisesti korkeasta kerroksisesta tarjoiluastiasta, jonka antimet ruokailijat jakavat yhdessä.

5. High tea on saanut monissa maissa erilaisia muotojaan ja sen kanssa ei välttämättä nautita enää laisinkaan teetä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja