Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maailmalla suosittu kahvilatrendi rantautumassa vihdoin Suomeen – konseptille povataan menestystä: "Nautiskelua ja yhteisöllisyyttä""

1:10Näin syntyy maailmalla trendaava punajuurilatteEikö tee ole sinun juttusi? Videolla barista tutustuttaa tuoreen kahvitrendin, punajuurilaten saloihin.
Julkaistu 06.03.2019 13:14

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kahviloissa käyminen kasvattaa yhä enemmän suosiotaan, ja nousussa ovat etenkin jaettavat annokset ja tasting-menut. Nyt Suomeen on rantautumassa konsepti, joka yhdistää edellä mainitut elementit herkullisella tavalla.

High tea -on monelle suomalaiselle Lontoon-matkailijalle tuttu konsepti, jossa iltapäiväteen kanssa nautitaan pieniä herkkuja, kuten voileipiä, leivoksia, kakkuja ja skonsseja. Nyt Kespro on lanseerannut kahviloille ja ravintoloille suunnatun high tea -konseptin myös Suomeen.

Kesprolta kyseiselle konseptille uskotaan olevan kysyntää, ja hig teasta saatetaankin vuosien varrella saada kilpailija suomalaisten keskuudessa suositulle brunssille. 

LUE MYÖS: Tämä juomatrendi korostuu nyt suomalaisten keskuudessa: “Alati kasvava juttu, jolle on huutava tarve”

Juomana voi toimia myös kahvi tai kuohuviini

Vaikka high tealla on takanaan pitkä historia, se vastaa täydellisesti tämän hetken trendejä. 

– Kahviloissa asiointi kasvaa Suomessa yhä enemmän ja suosiota kasvattavat erityisesti kahviloissa ruokailu, jaettavat annokset ja tasting-menut. Tähän ilmiöön high tea sopii hyvin, sillä siinä yhdistyvät kaikki edellä mainitut elementit, Kespron Food Inspirations Manager kertoo.

Pekka Kettunen

hig tea kesproTarjoiluvadille voidaan koota paikallisia herkkuja.Kespro

Teen sijaan juomana voi toimia myös laadukas kahvi tai kuohuviini, ja konseptia voidaan muokata hyvin omanäköiseksi ja eri tilanteisiin sopivaksi. 

– Nimestään huolimatta high tea on muutakin kuin teen juontia. Se on nautiskelua ja yhteisöllisyyttä – sharing is caring, Kettunen summaa.

Viisi faktaa hight teasta

1. High tea nautitaan kirjaimellisesti korkealta. Teen tarjoilutapa on saanut nimensä englantilaisen työvöenluokan tavasta nauttia tee myöhäisen päivällisen aikaan päivällispöydässä.

Tiesitkö? Iltapäivätee keksittiin alunperin englannissa herttuatar Annan toimesta vuonna 1840. Iltapäivisin nälkää tunteva herttuatar pyysi, että hänen huoneeneensa tarjoiltaisiin teetä, leipää, voita ja kakkuja. Tästä tulikin nopeasti tapa, johon Anna kutsui myös ystäviä seurakseen.

2. Teen lisäksi nautitaan tyypillisesti kello viiden iltapäiväteestä tuttuja herkkuja, kuten kurkkuvoileipiä, leivoksia, kakkuja sekä skonsseja, joita syödään hillon ja kermavaahtoa muistuttavan clotted creamin kera

3. High tea -tarjoilu kattaa runsaan tarjoilun ja leivosten lisäksi siihen saattaa kuulua myös lämpimiä ruokia.

4. Tänä päivänä high tea tarjoillaan tyypillisesti korkeasta kerroksisesta tarjoiluastiasta, jonka antimet ruokailijat jakavat yhdessä.

5. High tea on saanut monissa maissa erilaisia muotojaan ja sen kanssa ei välttämättä nautita enää laisinkaan teetä.

Lisää aiheesta:

Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahallaIrtokarkkien haastaja suomalaiskaupoissa? Ruotsissa suosio jo räjähtänytMeneekö jo liian pitkälle? Leikkelelaudoista alkanut villitys on saanut hämmentävän muodonAlko ennustaa vuoden hittijuomat: Tämän oluen suosio se vain jatkuu – laseissa nyt jopa "nestemäisiä mokkapaloja"Hans Välimäki avaa rennon baarin Helsinkiin – listalla muun muassa muovipussista tarjoiltava piña colada: "Hinnat ovat hyvinkin maltillisia"Helsingin Stockmannilta merkittävä ravintolauudistus – katutasoon kolme uutta Royal Ravintolaa
RavintolatJuomatKahviMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • ke10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat