Suomalaiset ovat hurahtaneet tulisiin kanansiipiin. Kasvissyöjätkin pääsevät nauttimaan tulisista herkkupaloista, sillä ”siipiä” voi valmistaa myös kukkakaalista.
Kukkakaalisiivet pyöritellään taikinakuorrutteessa, jonka jälkeen ne paistetaan rapeiksi uunissa. Maku saadaan tulisesta siipikastikkeesta, joka lisätään paistamisen loppuvaiheessa.
Voit tehdä kastikkeen myös muista tulisista kastikkeista, kuten srirachasta. Miedomman kastikkeen saat, kun sekoitat siihen esimerkiksi bbq-kastiketta.
Vinkki:
Kukkakaalisiipien kanssa sopii mainiosti esimerkiksi sinihomejuustolla maustettu kermaviilikastike.
Rapeat kukkakaalisiivet nautitaan dippikastikkeen kanssa, kuten aidotkin kanansiivet. Kastikkeen voi maustaa oman maun mukaan.
Tarvitset:
1 kukkakaali
2 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
ripaus suolaa
rypsiöljyä
1 dl valmista wings-kastiketta
1 rkl voita
