Lumiukkosoppa on nerokas ja edullinen lahja – jos mietit, mitä viedä päiväkotiin tai opettajalle kiitokseksi, tässä vastaus

Näin valmistat lumiukkosoppaa – hauska ja edullinen ruokalahja 0:35 Näin valmistat lumiukkosoppaa – hauska ja edullinen ruokalahja

Lumiukkosoppa on hauska pieni ruokalahja, jonka voi antaa kiitokseksi kuluneesta vuodesta vaikka työkaverille, ystävälle, opettajalle tai päiväkodin työntekijälle.

Mietitkö, millä tavalla voisit kiittää lukukauden päätteeksi lapsesi opettajaa, päiväkodin ohjaajaa tai muistaa ystävää joulun alla? Edullinen ja helposti toteutettava lumiukkosoppa on vastaus kysymykseesi. 

Näin teet lumiukkosoppaa

Lumiukkosoppa tarkoittaa käytännössä kaakaoaineksia nättiin pakettiin käärittynä. Vain luovuus on rajana lumiukkosopan paketoinnissa. Lumiukkosopan ainekset voi koota esimerkiksi pieneen lasipurkkiin, kaakaomukiin tai kääriä sellofaaniin. Voit hankkia soppaa varten yksittäispakattuja kaakaopusseja, tai kaataa kaakaojauheen lasipurkkiin. Lisäksi tarvitset vaahtokarkkeja, haluamiasi konvehteja sekä karkkikepin. 

Näin lumiukkosoppa toteutettiin esimerkiksi Ihana-lehdessä vuonna 2017:

Lumiukkosopan runo:

Liitä lumiukkosopan mukaan halutessasi myös hauska runo, joka selventää lahjansaajalle ainesten käyttötarkoitusta:

Runo 1:

Kun pakkanen ulkona otettaan kiristää,
lumiukkosoppa tää mieltäsi piristää.
Ensin kuuma maito/vesi keittele, kaakao ja
kuivatut lumipallot mukaan heittele,
lopuksi vielä kunnolla lumiukon kävelykepillä sekoittele.Soppa lämmittää ja ilostuttaa mieltä, saat näyttää pakkasukolle kieltä!

Runo 2:

Kaakaojauhe mukin pohjalle kaada,
näin voit lumiukkosopan alulle saada.
Päälle lämmintä maitoa/vettä,
kohta alat talven tunnelmaa taikoa.
Suklaasuukko ja lumipalloja mukaan laita,
eiköhän juoma tämä kohta jo maita.
Kepillä hiljaa hämmennä vielä ja
anna talven tunnelman sinut viedä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat