Jos työtehosi hiipuu aina lounaan jälkeen, nämä asiat voivat olla sen takana.
Ruoka ei ole vain ruokaa, vaan se on energiaa, joka auttaa sinua jaksamaan läpi päivän. Jos työtehosi tippuu puoleen aina lounaan jälkeen, ongelmasi voi olla jokin seuraavista.
1. Jätät aamupalan väliin
Eikö aamupala maistu, tai eikö sille ole aikaa? Aamupala on tärkeä jaksamisesi kannalta, sillä se vaikuttaa energiatasoosi läpi päivän. Vaikka päivän aloittaminen tyhjällä vatsalla tuntuisi hyvältä idealta aluksi, olet lounasaikaan jo niin nälkäinen, että ahmit, eikä se taatusti tee energiatasollesi hyvää.
Lisäksi aamiaisen laadulla on väliä. Cardiffin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan koululaiset, jotka söivät aamulla terveellisen ja monipuolisen aterian menestyivät opinnoissaan paremmin kuin lapset, jotka söivät nopeasti verensokeria nostavia, epäterveellisiä ruokia, kuten sipsejä tai makeisia. Tutkimukseen osallistui 5 000 9–11-vuotiasta lasta.
2. Syöt liian raskaan lounaan
Helpoin vaihtoehto nopeaksi lounaaksi on usein hyvin hiilihydraattipitoinen – täytetty sämpylä, hampurilainen tai vaikkapa pala pizzaa. Runsas hiilihydraattien saanti kuitenkin väsyttää ja vetää mielen matalaksi.
– Aivot toimivat tehokkaimmin, kun glukoosia on veressä noin 25 grammaa, eli noin yhden banaanin verran, kertoo aivotutkija Leigh Gibson Business Insider -lehden haastattelussa.
Hitaat hiilihydraatit, kuten täysjyvä, hedelmät ja kasvikset, ovat Gibsonin mukaan hyvä pohja aterialle.
