"Lopputulos on vetinen" – älä pilaa pizzaasi yksinkertaisella virheellä!

pizzajuusto
Liika juusto tekee pizzasta löysän ja vetisen. Shutterstock

Mitä enemmän juustoa, sen parempi pizza? Ei aivan niinkään. Liika juusto estää pohjaa nousemasta uunissa.

Täydellisessä pizzassa on rapea pohja, hyvä tomaattikastike ja maukkaat täytteet, jotka pääsevät oikeuksiinsa. Juusto on olennainen osa pizzaa, mutta sen määrässä ei kannata liioitella.

Yleinen mielikuva, jonka mukaan runsas määrä juustoa tekisi pizzasta paremman, ei pidä paikkaansa. 

– Juustoa on helppo laittaa liian paljon. Tällöin pizzataikina ei jaksa nousta ja lopputulos on vetinen, sanoo pizzeriaa pyörittävä Antto Melasniemi.

Myös liian vähäinen juustomäärä voi aiheuttaa ongelmia paistovaiheessa.

– Liian vähän juustoa johtaa helposti pizzan palamiseen. Määrä on sopiva, kun juusto sulaessaan täyttää pizzan pinnan täpärästi, Putte's Bar & Pizza -ravintolan omistava Melasniemi vinkkaa. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja