Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Lopputulos on vetinen" – älä pilaa pizzaasi yksinkertaisella virheellä!

Liika juusto tekee pizzasta löysän ja vetisen.
Liika juusto tekee pizzasta löysän ja vetisen. Shutterstock
Julkaistu 03.04.2016 14:07

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Mitä enemmän juustoa, sen parempi pizza? Ei aivan niinkään. Liika juusto estää pohjaa nousemasta uunissa.

Täydellisessä pizzassa on rapea pohja, hyvä tomaattikastike ja maukkaat täytteet, jotka pääsevät oikeuksiinsa. Juusto on olennainen osa pizzaa, mutta sen määrässä ei kannata liioitella.

Yleinen mielikuva, jonka mukaan runsas määrä juustoa tekisi pizzasta paremman, ei pidä paikkaansa. 

– Juustoa on helppo laittaa liian paljon. Tällöin pizzataikina ei jaksa nousta ja lopputulos on vetinen, sanoo pizzeriaa pyörittävä Antto Melasniemi.

Myös liian vähäinen juustomäärä voi aiheuttaa ongelmia paistovaiheessa.

– Liian vähän juustoa johtaa helposti pizzan palamiseen. Määrä on sopiva, kun juusto sulaessaan täyttää pizzan pinnan täpärästi, Putte's Bar & Pizza -ravintolan omistava Melasniemi vinkkaa. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Yhdessä pizzassa jopa 15 juustoviipaletta: "Melkein viikon käyttömäärä"
Jos haluat täydellistä pizzaa ja rapsakan pohjaan, älä koskaan tee näin täytteille
Helsinkiläispizzeria valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi – voitokas pizzamestari paljastaa: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissa
Keittiömestari paljastaa: Näin saat pizzataikinasta täydellisen!
Pizzaguru paljastaa: Tämä on paras juusto pizzaan
Asiantuntija vastaa ikuisuuskysymykseen: Pitääkö juusto laittaa pizzassa täytteiden alle vai päälle?
PizzaJuustoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta