"Lopputulos on vetinen" – älä pilaa pizzaasi yksinkertaisella virheellä!
Mitä enemmän juustoa, sen parempi pizza? Ei aivan niinkään. Liika juusto estää pohjaa nousemasta uunissa.
Täydellisessä pizzassa on rapea pohja, hyvä tomaattikastike ja maukkaat täytteet, jotka pääsevät oikeuksiinsa. Juusto on olennainen osa pizzaa, mutta sen määrässä ei kannata liioitella.
Yleinen mielikuva, jonka mukaan runsas määrä juustoa tekisi pizzasta paremman, ei pidä paikkaansa.
– Juustoa on helppo laittaa liian paljon. Tällöin pizzataikina ei jaksa nousta ja lopputulos on vetinen, sanoo pizzeriaa pyörittävä Antto Melasniemi.
Myös liian vähäinen juustomäärä voi aiheuttaa ongelmia paistovaiheessa.
– Liian vähän juustoa johtaa helposti pizzan palamiseen. Määrä on sopiva, kun juusto sulaessaan täyttää pizzan pinnan täpärästi, Putte's Bar & Pizza -ravintolan omistava Melasniemi vinkkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa