Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittiömestari paljastaa: Näin saat pizzataikinasta täydellisen!

Shutterstock
Julkaistu 02.09.2016 20:00

MTV LIFESTYLE

Haluatko tehdä täydellisen pizzapohjan? Porvoossa sijaitsevan gourmet-pizzerian Gabriel1763:n keittiömestari Ilkka Tikka kertoo parhaat vinkkinsä.

Riittävän pitkä vaivaaminen ja nostatusaika ovat onnistuneen pizzataikinan salaisuuksia.

– Taikinasta pitää tulla ilmava ja helposti käsiteltävä. Nostatusta ei tarvitse tehdä nopeasti, vaan huoneenlämpö riittää. Kun taikinaa nostattaa huoneenlämmössä puolesta tunnista tuntiin, on lopputuloksena hyvä taikina, kertoo Ilkka Tikka, porvoolaisen Gabriel1763 keittiömestari. 

Sitä ennen taikinaa tulee kuitenkin vaivata riittävän kauan. Rapeasta pizzapohjasta haaveilevan ei kannata lintsata tästäkään työvaiheesta.

– Taikinaa kannattaa vaivata niin kauan, että kädet ovat kipeinä. Hyvällä yleiskoneella taikinasta tulee toimiva 10–15 minuuttia pyörittämällä.

Tikka käyttää pizzataikinassa kahdenlaisia jauhoja. Kaksi kolmasosaa taikinasta on puolikarkeaa vehnäjauhoa, loput durumjauhoa.

– Durumjauhosta tulee kellertävämpi väri ja vähän rakeisempi rakenne, keittiömestari selittää.

Jauhojen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Liika jauhojen määrä tekee taikinasta liian kovan.

– Kun taikina irtoaa juuri ja juuri sormista, on se hyvää. 

Lisää aiheesta:

Katjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Nerokas vinkki: Näin teet pizzapohjan ilman hiivaa – avaa oluttölkki!Raaka-aine, jossa piilee täydellisen pizzan salaisuus – löytyykö sinun keittiökaapistasi?Helsinkiläispizzeria valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi – voitokas pizzamestari paljastaa: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissaLontoon parhaat pizzakokit neuvovat: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissaPienellä muutoksella uskomaton vaikutus pizzaan: Näin taikina kannattaa ehdottomasti valmistaa
PizzapohjaPizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizzapohja
  • 02.12.201907:04
    Ruoka

    Heikki heitti valmiin pizzapohjan täytteineen uuniin – huomasi pian jotain hulvatonta: "Pokkani petti täysin!"

  • 14.05.201620:05
    Pizza

    10 hauskaa pizzafaktaa – tiesitkö näitä?