Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lomatärppi: Tyrvään Pappila, Sastamala

Julkaistu 11.07.2018 20:22

Pirkanmaalta löytyy monenlaisia ravintoloita, joihin kesä tarjoaa loistavan ajankohdan tehdä pieni road trip. Yksi uutukaisista ja upeimmista on Sastamalan Tyrväällä sijaitseva Tyrvään Pappila.

Syksyllä 2017 valtaisan remontin läpikäynyt historiallinen pappila avattiin ravintola- ja juhlatilana. Jälki on huikeaa ja pappila on varmasti koko historiansa parhaassa terässä, vaikka juuri historiaa kaikessa tekemisessä kunnioitettiinkin. Omistajapariskunta Kirsi-Marja ja Jarmo Nieminen ovat tehneet valtaisan kulttuuriteon. Talon huonekaluista ja esineistä tuntuu löytyvän jokaisesta kuulemisen arvoinen tarina.

Tasokkuus ja silmänruoka ei lopu sisustukseen. Koko tontti on laitettu palvelemaan vierailijoita. Puutarha ottaa ensimmäisenä kasvun vuonna vielä kauniita ensiaskeliaan, mutta sen keskelle rakennettu amfiteatteri vetelee monimuotoista ohjelmistoa täysillä läpi kesän.

Pappilan ruokatarjonnasta vastaa Gastropub Tuulensuussa vuosia kokkaillut Johannes Nykänen (alla kuvassa). Kesäterassia pyörittävät Chef Santeri Vuosara ja Ida Ritari. Minulla ei ole kokemusta vanhan Vammalan alueen ruokatarjonnasta, mutta ihmettelen, jos jossain on keittiö paremmissa käsissä. Isketään väitteelle vielä takuudeksi huippukokkiässä, Arto Rastas, joka on mukana Pappilan ruokien suunnittelussa ja järjestää paikassa kokkikursseja. Kantsii myös huomioida sunnuntain suosittu brunssi.

Viime sunnuntaina nautin kuitenkin terassilistalta kalalautasen sekä hauki-Wallenbergin. Erinomaisia molemmat. Ennen ruokaa käväisy rakennuksen vierellä sijaitsevaan pappilan vanhaan kivinavettaan, jossa on esillä 5.8.18 asti Osmo Rauhalan Before and After -taidenäyttely. Lähettyvillä on myös useita upeita kirkkoja, jotka kävimme ihastelemassa. Herra Hakkaraisen talo jäi tällä kertaa väliin.

Tyrvään Pappila on upea retkikohde hiukan kauempaakin. Tampereen keskustasta matkaa kertyy 55 km, Porista 71 km. Ensimmäisellä kerralla menimme Tampereelta junalla, mutta kannattaa huomioida, että viimeinen juna Tampereelle kulkee jo klo 19. Pappilalla on myös suuri venelaituri.

Tyrvään Pappila
Asemakatu 4, Sastamala

Lisää aiheesta:

Mattilan Majatalo ja Tyrvään Pappila – Sastamalan parhauttaTampereen parhaat ravintolat ja ruoat 2019Lomatärppi: Pirkanmaan reissun arvoiset ravintolatSuomalaisten Tallinna-tuntijoiden matkavinkitVenytä lomatunnelmaa syksyyn reissaamalla kotimaassa – viisi hyvää kohdettaRuokamatkaajan unelmakohde löytyy läheltä: Pärnu yllättää tarjonnallaan – edullista, laadukasta ja huikean hyvää!
Tyrvään PappilaSastamalaPirkanmaamatkavinkitmaakuntamatkailumaakunta