Lomatärppi: Pirkanmaan reissun arvoiset ravintolat

Kesä on usein se ainoa tai vähintään sopivin hetki tutustua lähiympäristön kulttuuri- ja kulinaariantiin. Keräsin yhteen Pirkanmaalta mieleen tulleet ravintolat, jotka ovat vähintäänkin pienen matkan arvoisia. Niissä riittää koluttavaa kesäloman täydeltä.

Nähdessäni kokonaisuuden, totesin tarjonnan Tampereen ympäristökunnissa olevan huikean hyvä. Ja mikä parasta, kaikkiin ravintoloihin voi liittää helposti muitakin kohteita kesäreissun ohjelmaksi. Lisäsin niistä jokaiseen jonkin mukaan. Vinkatkaa lisää kohteita Facebookin puolella.

Syö Pirkanmaa! Se maistuu makoisalta.

MÄNTTÄ

Ravintola Gösta(myös yläkuva)
Joenniementie 47, Mänttä
Serlachiuksen museon yhteydessä toimiva, Henry Tikkasen ja Pekka Terävän kipparoima ravintola viimeistelee museokierroksen supertyylikkäästi. Puhtaita ja selkeitä suomalaisia makuja vankalla osaamisella. Ja saa sieltä kunnon burgerinkin.
Kulttuurisuositus: Serlachius-museo

Viinitupa Vuorenmaja
Vuorentie 70, Mänttä
Erikoisimpia tasokkaita ruokakohteita Suomessa ainakin omasta kokemuksesta. Keskellä metsää oleva vuorimaja tarjoilee flammkuchen-"pizzoja", leikkele- ja juustolautasia, hirviruukkua, ratatouillea, pretzeleitä, loistavia viinejä ja ennakkotilauksesta myös raclettea ja fondueta taatusti aidon ruoan ja palvelun kera.
Kulttuurisuositus: Serlachius-museo


SASTAMALA, Vammala

Tyrvään Pappila
Asemakatu 4, Sastamala
Vastaremontoitu rakennus on kokonaisuudessaan Pirkanmaan upeimpia ruokakohteita. Kovan tason kokkien käsissä oleva keittiö palvelee niin terassilla, sunnuntaibrunssilla kuin juhlavammissa tilaisuuksissa. Puutarhan amfiteatteri tarjoaa ohjelmaa läpi kesän.
Kulttuurisuositus: Pappilan vanhassa kivinavetassa Osmo Rauhalan taidenäyttely 5.8.18 asti. Tsekkaa myös alueen lukuisat hienot kirkot. Lapsille Herra Hakkaraisen talo.

KANGASALA

Ravintola Paakari
Ruutanantie 3, Kangasala
Paakarin lounas on jokakesäinen lomaperinne. Olen sattumoisin postannut ruokailusta viimeksi kuusi vuotta sitten, mutta taso on pysynyt korkealla joka kerralla. Selkeitä makuja ranskalaiseen keittiöön nojaten, lähiraaka-aineisiin painottuen. Voittajakonsepti aina. Lähtiessä tuoretta leipää mukaan alakerran leipomokahviosta.
Kulttuurisuositus: Melkein vieressä oleva Kangasala-talo tarjoaa monenlaista nähtävää ruokaa sulatellessa.


*** Seuraavaksi ravintoloita, joissa en ole käynyt, mutta uskallan suositella asiansa tietävien tyyppien suosittelemana. Kaikki omalla vierailulistalla lomaa odottamassa.

YLÖJÄRVI

Miss Ada Bistro & Cafe
Rauhalantie 2, Ylöjärvi
Vahvasti sesongin raaka-aineisiin nojaavaa ravintolaa houstaa mm. tamperelaisesta Wistub Alsacesta tuttu Guy Peled yhdessä vaimonsa Maijun kanssa.
Kulttuurisuositus: Tampereen kulttuurianti on hirveän lähellä...
missada.fi

VESILAHTI, Narva

Laukon Kartano
Laukontie 32
Häikäisevän upea miljöö, jossa myös houkuttelevan kuuloinen ruoka-anti peuraburgerista Black Angus ulkofileeseen kateenkorvalla ja tryffelivoilla. Kesälounas buffetista 23 €.
Kultturisuositus: Kartanon rakennuksissa on useita taidenäyttelyitä.
www.laukonkartano.fi

VALKEAKOSKI

Rusticheria Stella
Torikatu 2, Valkeakoski
Italialaisia makuja lähituotantoa hyödyntäen. Pitkään Ravintola Tammerin keittiötä luotsannut Petri Kerkkänen on vakiinnuttanut paikkansa vaimonsa Anninan kanssa vähintäänkin Valkeakosken italialaisen keittiön airueena.
Kulttuurisuositus: Kari Suomalaisen Visavuori on pelkkänä rakennuksena näkemisen arvoinen, mutta näyttelyt kruunaavat visiitin.
stellaravintola.fi


LEMPÄÄLÄ
Villa Hakkari
Kuokkalantie 5, Lempäälä
Arto Rastaan luotsaama kartano on paitsi upea juhlatila, myös kesäkauden herkullinen ruokailupaikka lounaasta illalliseen (klo 21 asti). Huomioi myös kesäkauden yksityistilaisuudet. Ja muista Rastaan kokkikurssit.
Kulttuurisuositus: Tampereen kulttuurianti on hirveän lähellä...
villahakkari.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja