Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohipasta - supernopea, häkellyttävän hyvä

Julkaistu 25.12.2017 09:00

Tämä simppeli, supernopea lohipasta oli paras syömäni pasta aikoihin.

En uskalla tilata lohipastaa ravintolassa. Näen mielessäni halvimman mahdollisen kassilohen, jonka ylimerellinen maku taistelee huonommuudesta ylikeitetyn pastan kanssa. Kun lohipastan tekee hyvistä raaka-aineista, osutaan napakymppiin.

Mitä yksinkertaisempi pasta, sitä enemmän raaka-aineiden laatu merkitsee. Itse en ole maistanut koskaan hyvää, vakuumiin pakattua savulohta. Panosta tässä siihen.

Toisaalta, tämä resepti toimii monella joulupöydän tähdekalalla. Kylmäsavulohella, graavilohella, lohirillettellä… Kalan, sitruunan hapon ja kaikkea pyöristävän kerman kombo on uskomattoman toimiva ja helppo.

Lohipasta
400 g tagliatelle-pastaa
200 g lämminsavulohta
1 sitruunan mehu
2 dl kermaa
50 g voita
suolaa
(höysteeksi tilliä, persiljaa, kevätsipulia)

OHJE: Laita pastavesi kiehumaan kattilaan. Sen kiehuessa lisää suola (1 rkl/ 1 l / 100 g pastaa).
Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää pasta kiehumaan kattilaan.
Sulata pannulla voi. Lisää pilkottu lohi. Anna lämmetä minuutin. Lisää sitruunan mehu, sekoita ja anna hautua minuutti. Lisää sekaan kerma. Anna lämmetä, kunnes pasta alkaa olla al dente.
Valuta pasta ja lisää kermaiseen lohikastikkeeseen. Sekoita mukaan tilliä, persiljaa ja/tai kevätsipulia. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

Syntisen juustoinen pastavuoka ratkaisee arkiruokaongelmasi – tästä riittää useammalle päivälle!Pasta Alfredo kolmeen tapaan. Kermainen pasta toimii myös kanalla.Penne alla vodka - runsas, maukas ja simppeli pastaRuokaa alle puolessa tunnissa: Superherkullinen yhden kattilan pasta hurmaa helppoudellaanMitä tänään ruoaksi? Superhyvä yhden kattilan pasta valmistuu alle puolessa tunnissaPastaklassikko: Cacio e Pepe