Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lisäätkö munakokkeliin maitoa? Näin tulisi oikeasti toimia

Shutterstock
Julkaistu 28.02.2015 08:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Munakokkeli on yksi helpoimmista aamiaisherkuista, joita aamulla voi valmistaa. Tämäkin resepti on kuitenkin yllättävän helppo mokata

Huffington Postin mukaan yksi yleisimmistä mokista, joihin munakokkelin valmistamisessa voi sortua, on maidon tai kerman lisääminen munaseoksen joukkoon. Yllättäen tämä virhe voi olla nimittäin syy siihen, että munakokkelista tulee kuivaa.

Neste kuivattaa munakokkelin

Munaseoksen joukkoon lisätyn nesteen – useimmiten maidon tai kerman – vuoksi todennäköisyys munakokkelin kuivumiselle kasvaa. Tämä johtuu siitä, että munakokkelin joukkoon lisätty neste kasvattaa sen ylikypsymisen – ja tätä myötä kuivumisen – mahdollisuutta.

Neste myös laimentaa munakokkelin makua ja vaikuttaa sen rakenteeseen. Munakkaan joukkoon lisätty maito voi pahimmillaan muuttaa kananmunien rakenteen kumimaiseksi.

Tieteellisesti tarkasteltuna ainoa hyvä perustelu maidon tai kerman lisäämiselle munakokkeliin on se, että munia on liian vähän ja munaseosta jatketaan siksi nesteellä.

Lähde: Huffington Post

Lisää aiheesta:

Tässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksen
Ethän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessä
Tiedätkö, milloin paistettuun kananmunaan kannattaa lisätä suola? Oikea ajoitus varmistaa mehukkaan lopputuloksen
Tästä syystä sinun ei koskaan tulisi lisätä maitoa munakokkeliin – ”kardinaalimoka!”
Ilmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistut
Täydellisen munakokkelin salaisuus on yksinkertainen – oletko jo kokeillut?
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin

  • 20.5.17:01
    Ruoanlaitto

    Ravintolakokkien kikka parhaaseen munakokkeliin – oletko testannut?