Lisäätkö munakokkeliin maitoa? Näin tulisi oikeasti toimia
Munakokkeli on yksi helpoimmista aamiaisherkuista, joita aamulla voi valmistaa. Tämäkin resepti on kuitenkin yllättävän helppo mokata
Huffington Postin mukaan yksi yleisimmistä mokista, joihin munakokkelin valmistamisessa voi sortua, on maidon tai kerman lisääminen munaseoksen joukkoon. Yllättäen tämä virhe voi olla nimittäin syy siihen, että munakokkelista tulee kuivaa.
Neste kuivattaa munakokkelin
Munaseoksen joukkoon lisätyn nesteen – useimmiten maidon tai kerman – vuoksi todennäköisyys munakokkelin kuivumiselle kasvaa. Tämä johtuu siitä, että munakokkelin joukkoon lisätty neste kasvattaa sen ylikypsymisen – ja tätä myötä kuivumisen – mahdollisuutta.
Neste myös laimentaa munakokkelin makua ja vaikuttaa sen rakenteeseen. Munakkaan joukkoon lisätty maito voi pahimmillaan muuttaa kananmunien rakenteen kumimaiseksi.
Tieteellisesti tarkasteltuna ainoa hyvä perustelu maidon tai kerman lisäämiselle munakokkeliin on se, että munia on liian vähän ja munaseosta jatketaan siksi nesteellä.
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje