Lisäätkö munakokkeliin maitoa? Näin tulisi oikeasti toimia

Kananmuna
Shutterstock

Munakokkeli on yksi helpoimmista aamiaisherkuista, joita aamulla voi valmistaa. Tämäkin resepti on kuitenkin yllättävän helppo mokata

Huffington Postin mukaan yksi yleisimmistä mokista, joihin munakokkelin valmistamisessa voi sortua, on maidon tai kerman lisääminen munaseoksen joukkoon. Yllättäen tämä virhe voi olla nimittäin syy siihen, että munakokkelista tulee kuivaa.

Neste kuivattaa munakokkelin

Munaseoksen joukkoon lisätyn nesteen – useimmiten maidon tai kerman – vuoksi todennäköisyys munakokkelin kuivumiselle kasvaa. Tämä johtuu siitä, että munakokkelin joukkoon lisätty neste kasvattaa sen ylikypsymisen – ja tätä myötä kuivumisen – mahdollisuutta.

Neste myös laimentaa munakokkelin makua ja vaikuttaa sen rakenteeseen. Munakkaan joukkoon lisätty maito voi pahimmillaan muuttaa kananmunien rakenteen kumimaiseksi.

Tieteellisesti tarkasteltuna ainoa hyvä perustelu maidon tai kerman lisäämiselle munakokkeliin on se, että munia on liian vähän ja munaseosta jatketaan siksi nesteellä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja