Lisää tätä juomaveteesi: Nopeuttaa aineenvaihduntaa ja auttaa laihduttamisessa

Shutterstock

Ananas on hedelmä, jonka terveysvaikutusten kavalkadi on erityisen laaja.

Tiesitkö, että ananas ehkäisee tulehduksia ja edistää ruoansulatusta? Ananaksella on lukuisia terveyshyötyjä, joista voi päästä nauttimaan lisäämällä ananasta esimerkiksi juomaveteen.

Nestemäinen aurinko -detoxjuoma

1 litra juomaa

2 ananasrengasta
1 mintunvarsi

Täytä kannu vedellä ja sekoita joukkoon ananakset ja minttu. Anna veden odottaa jääkaapissa yön yli. Siivilöi ennen tarjoilua. Nauti!

Ehkäisee tulehduksia

Ananas sisältää bromelaiini-entsyymiä, jolla on tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia. Ananaksen sisältämä bromelaiini auttaa kehoa vastustamaan erilaisia myrkkyjä ja auttaa ehkäisemään tulehduksia elimistössä. Ananaksen säännöllinen nauttiminen voi auttaa suojautumaan myös lieviltä urheilu- tai nivelvammoilta.

Auttaa painonpudotuksessa

Kuitupitoisuutensa vuoksi ananas sulaa kehossa hitaasti, ja tästä syystä ananas auttaa pitämään nälän loitolla yllättävän pitkään. Jo juomalla vettä, johon on sekoitettu ananasta, voi nälän onnistua pitämään loitolla tavallista pidempään. Ananaksen sisältämä tiamiini tehostaa myös aineenvaihduntaa helpottamalla hiilihydraattien muuntamista energiaksi.

Pitää huolta kehon elektrolyyttitasapainosta

Kehon elektrolyyttitasapainolla on tärkeä merkitys kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saralla, ja ananaksesta voi tässäkin suhteessa olla apua. Ananas sisältää paljon kaliumia, joka auttaa elimistöä säilyttämään elektrolyyttitasapainon.

Edistää ruoansulatusta

Ananaksen sisältämästä bromelaiini-entsyymistä on hyötyä myös ruoansulatuksen kannalta, sillä se edistää kehon kykyä hyödyntää proteiinit entistä tehokkaammin.

Tekee hyvää näölle

Ananas on terveellistä herkkua myös silmien näkökulmasta katsottuna, sillä sen sisältämä beetakaroteeni tekee hyvää silmien terveydelle.

Lähteet: Blackdoctor.com, Livescience.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja