Ehkäisee flunssaa tehokkaasti – miksi tämä terveysherkku on unohdettu?

okra
Okra on hyvä raudan, kalsiumin ja magnesiumin lähde. Shutterstock

Okra on nykyään hyvin aliarvostettu vihannes, vaikka se on superterveellinen ja sillä on monia eri terveysvaikutuksia.

Okraa käytetään monissa maissa ruoanlaitossa lisukkeena, salaateissa, keitoissa tai padoissa. Se on kuitenkin aivan liian aliarvostettu supervihannes. Okralla on monia eri terveyshyötyjä ja sitä kannattaisikin käyttää enemmän hyödyksi ruoanlaitossa.

Auttaa pitämään verensokerin tasaisena

Okra voi auttaa pitämään verensokerin tasaisena hidastamalla sokerin imeytymistä suolistosta. Erityisesti diabetesta sairastavien kannattaisi kokeilla okraa.

Parantaa näköä

Okra on yhdistetty kaihin ehkäisyyn ja sen on myös todettu parantavan ihon kuntoa. Se sisältää runsaasti A-vitamiinia sekä antioksidantteja. Lisäksi se sisältää beetakaroteenia, luteeiinia ja ksantaania, jotka yhdessä A-vitamiinin kanssa ovat hyväksi näölle sekä iholle.

Hyväksi sikiölle

Foolihappo on erityisen tärkeää alkuraskaudessa ja se auttaa ehkäisemään sikiön epämuodostumia. Okra sisältää runsaasti foolihappoa. Syömällä okraa 100 grammaa saat foolihappoa jopa neljänneksen päivän saantisuosituksesta.

Parantaa vastustuskykyä

Okra on yhdistetty flunssan sekä yskän ehkäisyyn, sillä se sisältää runsaasti C-vitamiinia. Se auttaa myös vähentämään astmaoireita.

Ehkäisee ummetusta

Okran sisältämä ravintokuitu toimii luonnollisena laksatiivina ja voi helpottaa ummetusta. Kuidut ruokkivat myös suolen hyviä bakteereja eli probiootteja ja auttaa säilyttämään suoliston normaalin pH-arvon.

Ehkäisee verihyytymiä

Okrassa on runsaasti K-vitamiinia, joka on hyväksi sekä luiden terveydelle että ehkäisee veren hyytymistä. Näin ollen se voi ehkäistä verihyytymien syntymistä.

Alentaa kolesterolia

Okra auttaa alentamaan kolesterolia sen sisältämän liukoisen kuidun sekä pektiinin ansiosta. Näin ollen okra auttaa vähentämään sydän- ja verisuonisairauksia.

Lähde: BlackDoctor


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.