Lisää tämä raaka-aine ruokavalioosi – yllättävä terveysvaikutus

omenasiiderietikka
Shutterstock

Omenasiiderietikka on tunnettu pitkään monien terveysvaikutustensa ansiosta.

Omenasiiderietikan päivittäisellä nauttimisella on tutkittu olevan lukuisia terveyshyötyjä. Arvostetussa Astonin yliopistossa, Iso-Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan juomalla 30 millilitraa siiderietikkaa sekoitettuna 200 millilitraan vettä päivittäin voi vaikuttaa kolesteriloarvoihin. Tutkimuksen mukaan tämä rutiini voisi alentaa kolesteroliarvoja jopa 13 prosenttia.

TIESITKÖ? Omenasiiderietikkaa myydään Suomessa ekokaupoissa, kuten Ruohonjuuressa. 

Kolesterolia alentamalla omenasiiderietikka vähentää sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä. Omenasiiderietikalla uskotaan olevan positiivisia vaikutusta myös akneen, niveltulehduksiin ja painonpudotukseen.

Omenasiiderietikalla ei kuitenkaan missään nimessä kannata korvata kolesterolilääkkeitä, sillä lääkkeiden kolesterolia alentava vaikutus on 30 prosenttia suurempi kuin etikan.

Lähde: Dailymail

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!