Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että tujaus rommia parantaa suklaamoussen makua?
Olutasiantuntijana tunnetun Aniko Lehtisen Ihan ulkona -kirjasta löytyvässä reseptissä suositellaan lisäämään klassiseen suklaamousseen rommia. Tuttu juoma sopii täydellisesti yhteen suklaisten makujen kanssa.
Herkullisessa rommi-suklaamoussessa on ehdottomasti klassikon ainesta. Jos olet esimerkiksi tiramisun ystävä, saattaa tässä olla uusi suosikkireseptisi. Mousse on todella nopea ja helppo valmistaa. Rommin, suklaan sekä marjojen yhdistelmä suorastaan hivelee makuhermoja.
Rommi-suklaamousse
Ainekset:
2 liivatelehteä
400 g maitosuklaata
0,5 dl tummaa rommia
4 dl maitoa
3,5 dl kuohukermaa
herukoita koristeluun
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele suklaa kulhoon. Kiehauta rommi ja maito yhdessä, ota kattila levyltä ja lisää joukkoon liivate. Kaada seos suklaapalojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi suklaan sulaessa. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja yhdistä jäähtynyt suklaaseos ja kermavaahto. Annostele valmiiksi ja nauti makean, maustetun siiderin tai rommitilkan kera. Herkuttele!
Lähde: Aniko Lehtinen: Ihan ulkona, WSOY 2017
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!