Lisää suklaamousseen aavistus tuttua juomaa: Maku paranee entisestään

shutterstock_321086855
Kuvituskuva. Viinimarjat tasapainottavat täyteläistä rommi-suklaamoussemaljaa. Halutessaan annoksen voi koristella kerma- tai valkosuklaavaahdolla. Shutterstock

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että tujaus rommia parantaa suklaamoussen makua?

Olutasiantuntijana tunnetun Aniko Lehtisen Ihan ulkona -kirjasta löytyvässä reseptissä suositellaan lisäämään klassiseen suklaamousseen rommia. Tuttu juoma sopii täydellisesti yhteen suklaisten makujen kanssa. 

Herkullisessa rommi-suklaamoussessa on ehdottomasti klassikon ainesta. Jos olet esimerkiksi tiramisun ystävä, saattaa tässä olla uusi suosikkireseptisi. Mousse on todella nopea ja helppo valmistaa. Rommin, suklaan sekä marjojen yhdistelmä suorastaan hivelee makuhermoja.

Rommi-suklaamousse

Ainekset:

2 liivatelehteä
400 g maitosuklaata
0,5 dl tummaa rommia
4 dl maitoa
3,5 dl kuohukermaa
herukoita koristeluun

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele suklaa kulhoon. Kiehauta rommi ja maito yhdessä, ota kattila levyltä ja lisää joukkoon liivate. Kaada seos suklaapalojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi suklaan sulaessa. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja yhdistä jäähtynyt suklaaseos ja kermavaahto. Annostele valmiiksi ja nauti makean, maustetun siiderin tai rommitilkan kera. Herkuttele!

Lähde: Aniko Lehtinen: Ihan ulkona, WSOY 2017

***

Tee itse helpot suklaakulhot 1:27

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.