Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raaka-aine, joka saa puolukan maistumaan metsämansikalta – lisää tätä hillon joukkoon!

Kurtturuusu on levinnyt Suomessa lähes joka paikkaan.
Kurtturuusu on levinnyt Suomessa lähes joka paikkaan. Shutterstock
Julkaistu 14.08.2016 18:02

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Loppukesän luonnosta löytyy vielä paljon hyödynnettävää omaan kotikeittiöön. 

Elokuu on oivaa aikaa luonnon antimien hyödyntämiseen. Villiyrttispesialisti Sami Tallberg vinkkaa poimimaan talteen esimerkiksi kurtturuusun terälehtiä, joita kannattaa hyödyntää esimerkiksi jälkiruoissa ja marjojen kanssa.

– Kurtturuusu saa puolukan maistumaan metsämansikalta. Lisää ruusun terälehtiä puolukkahillon joukkoon, Tallberg vinkkaa.

Kurtturuusua löytyy käytännössä monilta eri kaupunkialueilta, joissa se valtaa tilaa liiankin tehokkaasti. Kurtturuusun tunnistaa helposti sen aniliininpunaisista kukista.

Kurtturuusun aito ruusun maku pomppaa vahvasti esiin lautaselta. Puolukoiden ja muiden marjaruokien lisäksi se sopii erinomaisesti myös tillin ja fenkolin kanssa. Villiyrtti-keittokirjassaan Tallberg kehottaa maustamaan jäätelön kurtturuusulla ja tarjoamaan sen esimerkiksi raparperipiirakan kanssa.

Ketunleipä kruunaa sienipiirakan

Myös hapokkaita villiyrttejä, ketunleipää sekä aho- ja niittysuolaheinää kannattaa kerätä nyt talteen. Niitä löytyy Tallbergin mukaan maastosta vielä muutaman viikon ajan. Tallberg vinkkaa yhdistämään happoa tuovat maut kauden sieniruokiin.

– Esimerkiksi sienipiirakkaan, johon tulee rasvaa, kuten juustoa tai smetanaa, ketunleipä tuo mukavasti hapokkuutta. 

Lisää aiheesta:

Nyt on villiä! Saat ruokaa puoli-ilmaiseksi, jos teet näinEdullinen raaka-aine uunijuureksiin – supermaukasta, eikä tarvitse edes kuoria!Edullinen raaka-aine, joka on täydellinen uunijuureksiin – ei tarvitse edes kuoria: "Älä suotta väheksy"Joko hyödynnät voikukkia ruoanlaitossa? Kokeile kesäistä reseptiä!Takapihan villiyrtit ovat nyt parhaimmillaan – näin hyödynnät luonnon vitamiinipommit keittiössäEtsi pihalta herkullisia raaka-aineita ilmaiseksi! Näin hyödynnät villiyrttejä leivonnassa
YrtitRuoanlaittoGluteenitonMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Yrtit
  • 4.6.07:43
    Ruoka

    "Voit jättää basilikan kauppaan" – näin suosikkiyrtti kannattaa nyt korvata

  • 22.5.20:08
    Ruoka

    Kaupan yrtit saat kasvamaan kotona – näin onnistut!

  • 21.5.11:26
    Ruoka

    Nyt on villiä! Saat ruokaa puoli-ilmaiseksi, jos teet näin

  • 27.4.17:28
    Henri Alén

    Henri Alénin ykkösvinkki risoton maustamiseen: Maku paranee entisestään!

  • 11.3.17:02
    Ruoka

    Joko testasit hittinuudelit? Vähällä vaivalla terveellinen herkkuruoka!